AKCIJA CARINE: Na Horgošu i Gradini zaplenjene devize, tablete i narkotici!
Foto: Carina

Bogat ulov

AKCIJA CARINE: Na Horgošu i Gradini zaplenjene devize, tablete i narkotici!

Crna Hronika -
U više različitih akcija carinici su kod putnika pronašli skirveni kokain, tablete i sprečili iznošenje 30.000 evra iz zemlje

BEOGRAD - U protekla tri dana carinici su na graničnim prelazima Horgoš i Gradina otkrili amfetamin, trodon i devize.

U subotu, 21.12.2013. godine, na graničnom prelazu Gradina, carinici su kod jednog bugarskog državljanina otkrili 211 grama amfetamina i 0,4 grama kokaina. Iako je na pitanje carinika da li ima nešto da prijavi za carinjenje, odgovorio da putuje u Italiju i da nema ništa, carinici su se ipak odlučili da izvrše kontrolu vozila i lični pretres putnika.

Tada su u njegovoj torbi otkrili 211 grama amfetamina i 0,4 grama kokaina u džepu njegovih pantalona. S obzirom da se u ovom slučaju radi i o krivičnom delu, putnik je predat graničnoj policiji u dalju nadležnost.

Dan kasnije, 22.12.2013. godine u zajedničkoj akciji carinika i granične policije, na graničnom prelazu Horgoš, kontrolom autobusa koji saobraća na relaciji Beograd – Jonkoping ( Švedska) kojim je putovalo 30 putnika, sprečen je pokušaj krijumčarenja 1999 kapsula za koje je postoji osnovana sumnja da se radi o tabletama Trodona.

Kapsule je jedan od putnika sakrio u dva tetrapak soka „Nektar“ koji su se nalazili u najlon kesi na jednom od sedišta u autobusu. Tablete su poslate na laboratorijsku analizu nakon koje će se sa sigurnošću znati o kojoj vrsti tableta je reč.

Danas je na graničnom prelazu Horgoš sprečen austrijski državljanin da iz Republike Srbije iznese 30 000 evra. Iako je na pitanje da li ima novac koji bi trebao da prijavi carinskoj kontroli rekao da kod sebe ima 20.000 evra, carinici su ipak odlučili da izvrše detaljan pregled vozila i tom prilikom su u džepu suvozačevog sedišta pronašli još 20.000 neprijavljenih evra.

On je tada objasnio da je novac poneo kako bi kupio automobil u inostranstvu od para koje je dobio od prodaje stana. S obzirom na to da nije imao kod sebe potvrdu o unosu deviza, niti dokaz o poreklu novca, vraćen mu je dozvoljeni iznos od 10.000 evra, dok mu je preostali iznos privremno zadržan.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track