SLUČAJ ZAVALA: Sveta Marović nije hteo da svedoči protiv brata
Foto: Beta

Iskoristio zakonsko pravo

SLUČAJ ZAVALA: Sveta Marović nije hteo da svedoči protiv brata

Crna Hronika -
Marović je po izlasku iz sudnice kazao da veruje da će se utvrditi da optuženi nisu oštetili lokalni budžet što tvrdi tužilaštvo

PODGORICA - Potpredsednik crnogorske vladajuće Demokratske partije socijalista (DPS) Svetozar Marović nije danas svedočio u nastavku suđenja protiv bivših čelnika Opštine Budva, optuženih da su oštetili lokalni budžet.Marović je iskoristio svoje zakonsko pravo i nije svedočio u procesu zvanom "Zavala" jer je među optuženima njegov rođeni brat Dragan Marović, bivši potpredsednik Opštine Budva.

Visoki funkcioner vladajuće DPS je svedočio u istražnom postupku i na ranijem suđenju, a kada je njegov brat uhapšen pre tri godine, ocenio da je on, Svetozar Marović, "politička meta afere". Marović je po izlasku iz sudnice kazao da veruje da će se utvrditi da optuženi nisu oštetili lokalni budžet što tvrdi tužilaštvo.

"S jedne strane, imamo veštaka tužioca koji tvrdi da postoji šteta na osnovu dokumenata koja imaju. S druge strane, analizu i stručno stanovište Ekonomskog fakulteta koja kaže da nema štete. Ovih dana očekujemo stručni nalaz najvišeg nivoa međunarodne organizacije iz Londona, koja će, verujem, takođe potvrditi da nema štete", rekao je Marović.

Optuženi u predmetu "Zavala", Dragan Marović, bivši predsednik Opštine Rajko Kuljača i još osam privtrednika i bivših direktora lokalnih javnih preduzeća, uhapšeni su pre tačno tri godine.Pred Višim sudom u Podgorici u toku je ponovljeno suđenje. Optuženi su da su izgradnjom postrojenja za preradu soli na rtu "Zavala" kod Budve, oštetili lokalni budžet za preko 821.000 evra, u korist privatne firme "Zavala invest" čiji je suvlasnik svojevremeno bio i potpredsednik DPS Svetozar Marovic.Na prethodnom suđenju, osuđeni su na zatvorske kazne, ali je Apelacioni sud ukinuo tu presudu i naložio novo suđenje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track