SUD: Osumnjičenom za serijsku pljačku banaka mesec dana pritvora!
Foto: Nebojša Mandić

Uzeo od bankaka 55.000 evra

SUD: Osumnjičenom za serijsku pljačku banaka mesec dana pritvora!

Crna Hronika -
Pritvor je Mladenovu određen zbog opasnosti od bekstva, bojazni da bi boravkom na slobodi mogao da utiče na svedoke, zbog čega su njegovi branioci Nemanja Govedarica i Dejan Dobrosavljević najavili žalbu

BEOGRAD - Viši sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana Geri Mladenovu (27), osumnjičenom za pet pljački banaka u glavnom gradu iz kojih je, kako se sumnja, odneo ukupno oko 55.000 evra.

Tužilaštvo je, nakon saslušanja, pokrenulo istragu protiv Mladenova zbog osnova sumnje da je izvršio krivično delo razbojništva, jer je u banke ulazio maskiran i uz pretnju pištoljem od zaposlenih oduzimao novac 2012. i 2013. godine.

Pritvor mu je određen zbog opasnosti od bekstva, bojazni da bi boravkom na slobodi mogao da utiče na svedoke, zbog čega su njegovi branioci Nemanja Govedarica i Dejan Dobrosavljević najavili žalbu.

Oni su rekli Tanjugu da je Mladenov praktično već dve godine otežano kreće zbog teške povrede u saobraćajnoj nesreći 2012, kad je pao sa motora.

Tokom protekle dve godine operisan je više puta, ima šinu u nozi, presađivani su mu nervi i jedva se kreće, a poslednju operaciju je imao pre desetak dana.

O svemu tome postoji medicinska dokumentacija, tvrde advokati i napominju da će istraga pokazati da li neko ko je u takvom stanju uopšte može da izvrši dela za koja se on tereti.

Tereti se da je opljačkao Unikredit banku za 2,5 miliona dinara, zatim Alfa banku za 650.000 dinara i 6.000 evra, Kredit Agrikol za 400.000 dinara, Pireus banku 223.000 dinara, 1.235 evra i 400 švajcarskih franaka i iz Martin banke 550.000 dinara i 1.200 evra.

U jednoj od banaka prisutnima je prilikom pljačke, kako se sumnja, poručio "ovo je pljačka, lezi dole, nemoj da praviš gluposti".Tokom tih pljački nije niko povređen, a u istrazi će svedočiti brojni očevici i veštaci.

Advokati Mladenova su takođe napomenuli da mu je nakon hapšenja oduzet "porše kajen" 2005. godište, koji je kupio, kako njihov branjenik tvrdi, za novac koji mu je isplaćen kao odšteta za saobraćajnu nesreću 2012. od osiguravajućeg društva.

Drugi automobil koji mu je oduzet je "audi" 1995. godine.Mladenov je oženjen i nije ranije osuđivan.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja