Divac uzalud čekao oca da zajedno slave Božić
Foto: Zoran šaponjić

Tragična sudbina legende Srbije

Divac uzalud čekao oca da zajedno slave Božić

Crna Hronika -
Milenko Divac odmah nakon nesrеće pozvao Vlada i rekao mu da im se ništa strašno nije desilo. Nepun sat kasnije umro je u bolnici u Čačku
1 / 3 Foto: Zoran šaponjić

PRIJEPOLJE - Teški trenuci...- Sahrana će biti u subotu u 13 sati... Razumem vaš posao, ali razumite i vi mene što u ovom teškom trenutku ne mogu da dajem izjave...Ovo je bilo sve što je juče novinarima Kurira ispred porodičnog stana u Prijepolju rekao vidno potreseni proslavljeni srpski košarkaš Vlade Divac, koji je stigao u Prijepolje da se pobrine o organizaciji sahrane oca Milenka (77), tragično nastradalog u utorak u saobraćajnoj nesreći kod Čačka.Mahnuli komšijamaDan ranije, oko 11.30 sati, Vladovi roditelji Milenko i Rada (72) seli su u „golf 5“, mahnuli komšijama i krenuli ka Kraljevu.- Nekoliko dana Milenko i Rada razmišljali su da li da idu kod Vlada, a onda su u utorak, na Božić, odlučili da otputuju do Kraljeva i da u Vladovom stanu zajedno s njim provedu praznik. Trebalo je da dođe i njihov drugi sin Ivica, kao i rođaci iz Kraljeva. Vladu je sad teško, preteško... Kad smo se čuli, rekao mi je da je čekao oca da mu dođe na Božić, ali uzalud - priča jedan od bliskih rođaka porodice.Automobil u kojem su bili Milenko i Rada u selu Međuvršje udario je u stub, a zatim sleteo s puta i prevrnuo se u kanal.- Kad je došla Hitna, i Milenko i Rada su bili svesni. Milenko je čak sedeo pored kola! Pozvao je telefonom Vlada i rekao mu da su on i Rada imali udes, ali da im ništa ne fali - kaže rođaka.Dvoje povređenih kolima Hitne pomoći prevezeni su do čačanske bolnice, a tamo je Milenku naglo pozlilo. U jednom trenutku prestao je da daje znake života, a svi pokušaji lekara da ga reanimiraju su propali!Otišao tiho kao pticaČim su čuli da je Vlade stigao u Prijepolje, u stan u naselju Podvaroš počeli su stižu rođaci, prijatelji i komšije da izjave saučešće.- Vlade je smogao snage i pokazao koliki je čovek. Pozvao je nas, najbliže rođake, da nam javi da je Milenko preminuo, a ne da za to saznajemo iz vesti. Milenko je stalno bio s nama, miran, tih, uvek spreman da sasluša čoveka i pomogne, a sad ode, tiho kao ptica - rekao je rođak Slavko Divac iz Prijepolja.On dodaje da je Milenko imao težak životni put.- Odmah posle rata, sa deset godina, kao dete iz siromašne porodice sa mnogo dece, Milenko je bio u domu ratne siročadi u Nakovu. Posle je završio industrijsku školu u Kragujevcu, radio u „Zastavi“. Kasnije se vratio u Prijepolje, u „Livnicu“. Bio je sekretar sindikata, a pre penzionisanja bio je i direktor „Svetlosti“. Brat blizanac mu je umro pre nekoliko godina, a ima još dvojicu braće, koji su živi. Bio je omiljen čovek u čitavom gradu - rekao je Slavko.

Svima pomagaoVLADE NASLEDIO NAJBOLJE OD OCAI pored velike Vladove slave, Milenko je čvrsto ostao na zemlji, nije se uobrazio, nije ga to ponelo. Uvek dobronameran, dobrodušan, tolerantan... Bio je uvek spreman da pomogne ljudima u nevolji. Vlade je, kao i Ivica, nasledio sve te osobine svog oca. I on je tih i miran, nema kod njega ishitrenih reakcija, a opet je do krajnjih granica emotivan - priča rođak Slavko.

Često obilazio roditeljePOSLEDNJI SUSRET NA NIKOLJDAN- Vlade je sa suprugom i decom kod roditelja u Prijepolju bio za Nikoljdan. Često ih je obilazio i stalno je brinuo o njima. Videli smo Radu i Milenka u utorak, malo posle 11 sati, kad su seli u kola. Rekli su nam da idu u Kraljevo... I eto, uveče je stigla vest da je Milenko poginuo - pričaju komšije.

Takođe, u pisanom izdanju vašeg omiljenog dnevnog lista, pored obilja zanimljivih tekstova, možete pročitati i sledeće: ČISTKA U X FAKTORU: Slavko Kalezić dobio otkaz, zamenjuje ga Vlada StanojevićMILAN BAČEVIĆ IDE DO KRAJA: Tražio sam da mi kažu koliko iznosi kvadrilion!SRAMOTA: Roditelji moraju da plate 1.680 dinara da Ministarstvu prosvete postave jedno pitanje!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja