ADVOKAT BAJIĆEVIH: Nismo se žalili, jer još čekamo obrazloženje za oslobađanje Petre Cvijić!
Foto: Nebojša Mandić

Presuda izrečena 20. decembra 2013.

ADVOKAT BAJIĆEVIH: Nismo se žalili, jer još čekamo obrazloženje za oslobađanje Petre Cvijić!

Crna Hronika -
Od sudije očekujem da objasni kako je cenila izjave svedoka i da razjasni situaciju “autobusa koji je vozaču zaklonio vidik”, naveo je Vladimir Bojović

BEOGRAD - Porodici Slobodana Bajića, koga je Petra Cvijić, voditeljka RTS-a, 9. januara prošle godine, usmrtila kolima u beogradskom naselju Žarkovo, još nije dostavljeno obrazloženje presude kojom je Cvijićeva oslobođena.

Podsetimo, tužilaštvo je u poslednjem trenutku izmenilo optužnicu i tražilo za voditeljku blažu kaznu od najmanje 10 meseci zatvora, iako su po prvobitnoj optužnici zahtevali da dobije i 12 godina zatvorske kazne.

Sama optužena voditeljka na sudu se branila izjavom da "Od autobusa koji je u suprotnom smeru ušao u stanicu nisam mogla da vidim pešaka".

Vladimir Bojović, advokat porodice Bajić, kaže da presudu, izrečenu 20. decembra prošle godine, još nisu dobili, zbog čega ne mogu da se žale Apelacionom sudu.

"Na suđenju nismo dobili obrazloženje ko je kriv za nesreću u kojoj je poginuo Bajić. Porodica je i dalje uskraćena za presudu i objašnjenje suda, kao i na dalji postupak žalbe. To što sudija kasni sa dostavljanjem presude nije jedinstven slučaj, ali ne znamo da je neki sudija zbog toga odgovarao, osim kada zbog nedostavljanja presude dođe do zastarevanja", objasnio je Bojović.

On navodi da od sudije očekuje da objasni kako je cenila izjave svedoka i da razjasni situaciju “autobusa koji je vozaču zaklonio vidik”.

"Očekujemo i da bude obrazloženo i kako su cenjene izjave svedoka koji su rekli da se ne sećaju autobusa", dodaje Bojović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track