NEOČEKIVANI OBRT: Zdravko Mustać neće biti izručen Nemačkoj!

Afera Đureković

NEOČEKIVANI OBRT: Zdravko Mustać neće biti izručen Nemačkoj!

Crna Hronika -
Sud je u svojoj odluci rekao da nema uslova za Mustaćevo izručenje Hrvatskoj jer je nastupila apsolutna zastarelost celog slučaja

ZAGREB - Sud u Velikoj Gorici danas je istakao kako je nastupila apsolutna zastara kaznenog progona Zdravka Mustaća i da nema uslova da on bude izručen Nemačkoj.

Sud je Mustaćui ukinuo i mere opreza koje su mu bile ranije izrečene i njemu se vraćeni dokumenti.Time je Mustać postao slobodan, a posle sudsek odluke izjavio je da nema nikakv komentar.

Mustać je po dolasku u sud rekao da se dobro oseća posle operacije koju je imao prošle nedelje.

Interesantno je i to da je Mustać pre glavne odluke suda promenio svog advokata, pa se danas pojavio sa Perkovićevim zastupnikom Anto Nobilom.

Mustać je kao i Perković uhapšen na osnovu evropskog naloga za hapšenje. Nemačka njega i Perkovića traži jer sumnja da su povezani sa ubistvom hrvatskog emigranta Stjepana Đurekovića u Minhenu 1983. godine.

Mustać je bivši šef jugoslovenske i hrvatske obaveštajne službe koji je u vreme ubistva Đurekovića bio direktno nadređen Perkoviću, kome je Županijski sud u Zagrebu doneo odluku da bude izručen Nemačkoj.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track