OTEO AUTOBUS 56: Putnici su vrištali, mislili smo da će nas sve pobiti bombom!

Drama u Beogradu

OTEO AUTOBUS 56: Putnici su vrištali, mislili smo da će nas sve pobiti bombom!

Crna Hronika -
Ljubiša G. (64) ušao u vozilo i rekao da će sve putnike dići u vazduh zato što u sredu nisam hteo da mu stanem, rekao za Kurir Zoran Janković, vozač otetog autobusa na liniji 56

BEOGRAD - Pretio keserom i lažnom bombom!- Mislio sam da stvarno ima bombu i da će nas sve pobiti! Putnici su uspaničeno pobegli u zadnji deo autobusa, a nekoliko dece od desetak godina je vrištalo! Bilo je strašno! Uplašio sam se, ali sam nekako uspeo da se saberem i da pritisnem panik taster!Ovako je vozač autobusa na liniji 56 Zoran Janković opisao dramu koja se dešavala juče oko 12.50 sati, kad je autobus na liniji 56 koji je vozio u Trgovačkoj ulici oteo psihijatrijski bolesnik Ljubiša G. (64).Ušao kod vozačaSve je počelo kad je Ljubiša ušao u autobus na stanici u Trgovačkoj ulici. Skinuo je jaknu i bacio je na sedište iza sebe, a zatim prišao Zoranu.- Zadigao je džemper. Video sam da ima braon kožni pojas s dva velika dugmeta. Preteći je povikao: „Imam bombe! Sada ću da dignem autobus u vazduh!“ Zatim se okrenuo ka putnicima i rekao: „Ovaj nije hteo juče da mi stane.“ Okrenuo sam se ka njemu i pitao ga kad je to bilo, a on mi je rekao: „Sad ćeš da vidiš“ - priča Janković.Pedesetak putnika u autobusu odmah se uspaničilo. Ljubiša je tada ušao u ograđeni deo za vozača. U ruci je nosio kesu, iz koje su virile drške.Polupao šoferšajbnu- U prvom trenutku sam pomislio da je to sekira. Kasnije sam primetio da je to građevinska alatka keser. Stajao je pored mene, a kako smo se približavali stanici, upitao sam ga da li mogu da stanem da putnici izađu. On je besno rekao: „Ne! Idemo bez stajanja na Banovo brdo! Do okretnice autobusa broj 50“ - kaže Janković.On dodaje da je dao sve od sebe da sabrano dođe na okretnicu autobusa.- Da bih privukao pažnju, namerno sam ušao u stanicu iz suprotnog pravca, a zatim sam otvorio sva vrata i putnici su istrčali iz vozila. On je tada iz kese izvadio keser i počeo besno da lupa po šoferšajbni. Uspeo sam da iskoristim trenutak njegove nepažnje, preskočim ogradu i istrčim iz autobusa na srednja vrata - kaže Janković.Policija je ubrzo privela Ljubišu na saslušanje. Ispostavilo se da se ranije lečio na psihijatriji. Rekao im je da je oteo autobus jer je žurio na Banovo brdo, a autobus koji ide tamo nije stizao, pa je uleteo u prvi koji je naišao.Odvezen na psihijatriju- Videlo se da je psihički bolestan i on je prebačen u psihijatrijsku bolnicu „Laza Lazarević“ - navodi izvor iz istrage, i dodaje da Ljubiša G. kod sebe nije imao bombe.

Još jedan incidentVOZAČA ISPRSKALI SUZAVCEMU skoro isto vreme, u Glavnoj ulici u Zemunu, nepoznati mladić je suzavcem isprskao lice N. V., vozača autobusa GSP na liniji 17.Mladić ga je napao iznerviran time što ga je vozač sirenom opomenuo što prelazi ulicu van pešačkog prelaza i telefonira. Mladić je prišao prozoru i poprskao vozača suzavcem, a onda pobegao.(S. I.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track