USPEH BEOGRADSKE POLICIJE: Za mesec dana rešili 1.000 krivičnih dela!
Foto: Kurir

Pojačan rad na terenu

USPEH BEOGRADSKE POLICIJE: Za mesec dana rešili 1.000 krivičnih dela!

Crna Hronika -
Tokom decembra prošle godine, kao i u vreme novogodišnjih i božićnih praznika kriminalistička policija u Beogradu rasvetlila je 57 razbojništava, 186 teških krađa, 14 krađa vozila i 236 krađa

BEOGRAD - Kriminalistička policija Policijske uprave za Beograd pojačala je rad na terenu tokom decembra i januara i zahvaljujući tome uspešno rasvetlila skoro 1.000 krivičnih dela počinjenih u prestonici.

Tokom decembra prošle godine, kao i u vreme novogodišnjih i božićnih praznika rasvetljeno je 57 razbojništava, 186 teških krađa, 14 krađa vozila i 236 krađa!

- U istom periodu bilo je 433 zaplena droge, u okviru kojih je od dilera zaplenjeno 19.191 gram marihuane, 951 gram heroina, 1.013 grama kokaina, 2.567 komada ekstazija, kao i veća količinina drugih narkotičkih sredstava - otkrivaju u policiji.Među najznačajnijim hapšenjima su i hapšenje sedmočlane grupe S. P. (25), kada je zaplenjeno 412 grama heroina i oduzeto 3.705 evra i 211.100 dinara, kao i hapšenja S. D. (35) i zaplena 2.068 grama marihuane.

- Dobro odrađena akcija je i hapšenje T. G. (22), državljanina Makedonije kod kojeg je nađeno 2.567 tableta i 35 grama ekstazija, kao i hapšenje Aleksandra O (34)., pripadnika zemunskog klana kod kojeg je pronađen kilogram kokaina - dodaje naš sagovornik.

Beogradska policija nastaviće i ubuduće sa pojačanim radom na terenu, kako na sprečavanju izvršenja krivičnih dela, tako i na hapšenju izvršilaca neposredno nakon počinjenog krivičnog dela, a sve u cilju povećanja lične i imovinske bezbednosti građana i opšteg bezbednosnog stanja.

- Nastaviće se i sa redovnom kontrolom ugostiteljskih objekata u kojima je učestalo narušavanje javnog reda i mira, objekata u kojima se okupljaju osobe iz kriminogene sredine, kao i objekata ispred kojih se često dešavaju neka krivična dela, kao što je nasilničko ponašanje, ugrožavanje sigurnosti i trgovina drogama - dodaju u policiji.

Nosilac ovih akcija u su Uprava kriminalističke policije Policijske uprave za Beograd i Interventna jedinica 92 (IJ 92). Jači" pljačkaši koji su uhapšeni:• S. N. (23) zbog sumnje da je izvršio 11 razbojništava • V. S. (43) zbog sumnje da je izvršio tri krađe vozila• V. M. (36) zbog sumnje da je izvršio tri razbojništva • M. K. (32) zbog sumnje da je trgovao heroinom• D. K. (22) zbog sumnje da je izvršio dva razbojništva• P. M. (28) zbog sumnje da je izvršio devet razbojništava• G. M. (28) zbog sumnje da je izvršio pet razbojništava• M. P. (25) zbog sumnje da je izvršio 20 teških krađa• M. M. (31) zbog sumnje da je izvršio pet teških krađa.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track