Korupcija belih mantila: Načelnica ginekologije tražila pare za carski rez?!
Foto: Saša Urošev

Novo hapšenje zbog primanja mita

Korupcija belih mantila: Načelnica ginekologije tražila pare za carski rez?!

Crna Hronika -
Dr Linka P.(64) iz Kikinde, privedena zbog sumnje da je od tri pacijentkinje za carski rez uzela 320 evra i 2.000 dinara

KIKINDA - Korupcija belih mantila!

Kikindska policija juče je na radnom mestu uhapsila dr Linku P. (64), načelnicu Ginekološko-akušerskog odeljenja Opšte bolnice u tom gradu. Nova policijska akcija suzbijanja korupcije u zdravstvu realizovana je u saradnji sa zrenjaninskim Višim javnim tužilaštvom.

Dr Linka P. sumnjiči se da je izvršila četiri krivična dela primanja mita:- Osumjičeni specijalista ginekologije i akušerstva tereti se da je od 11. juna do 24. novembra prošle godine, u više navrata, od tri pacijentkinje za carski rez uzela ukupno uzela 320 evra i 2.000 dinara , kako bi ih tako porodila. Sumnjiči se i da je ginekološke preglede obavljala u neregistrovanoj ginekološkoj ambulanti u Kikindi - potvrdio je Kuriru izvor blizak istrazi.

Krivičnom prijavom biće obuhvaćene i Kikinđanke D.S.,T.B. i D.A. zbog sumnje da su izvršile krivično delo davanje mita. Pre nešto više od mesec dana uhapšen je još jedan kikindski ginekolog koji radi u ovoj zdravstvenoj ustanovi. Dr Predrag V. (58) još uvek se nalazi u pritvoru, a tamo je dospeo zbog sumnje da je 6. decembra primio novac za nameran prekid trudnoće. Istraga je utvrdila da je od jula do novembra prošle godine, uzeo mito za još deset abortusa. Uhapšeni ginekolog je za nameran prekid trudnoće od pacijentkinja zahtevao i uzimao od 5.000 do 8.000 dinara.

Direktor Opšte bolnice, dr Milan Mitrić, potvrdio je da je dr Linka P. lišena slobode zbog sumnje da je izvršila krivično delo primanje mita:-Koleginica je radila u prvoj smeni na Odeljenju za zdravstvenu zaštitu žena. Nadležnim državnim organima omogućen je uvid u potrebnu medicinsku dokumentaciju koja se nalazi u našoj ustanovi. Očekujemo da dobijemo zvanično obaveštenje o merama koje će se prema njoj preduzeti. U skladu sa tim, doneće se odluka o lekarkinom daljem radno-pravnom statusu - saopštio je dr Mitrić.

S.U..

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja