RADONČIĆ: Suđenje Keljmendiju najverovatnije na Kosovu!

Narkobus pobegao iz BiH

RADONČIĆ: Suđenje Keljmendiju najverovatnije na Kosovu!

Crna Hronika -
Keljmendi je u zatvoru, očekuje ga suđenje u BiH, što je malo verovatno, ili na Kosovu. Što se tiče vlasti i policije stvar je završena i sada su na redu tužilaštva, rekao je Radončić

SARAJEVO - Ministar bezbednosti Bosne i Hercegovine Fahrudin Radončić izjavio je da Nasera Keljmendija, koji je označen kao najuticajniji narko bos na Balkanu i šre, čeka suđenje, ali da je više verovatno da će se to suđenje dogoditi u BiH.

"Keljmendi je u zatvoru, očekuje ga suđenje u BiH, što je malo verovatno, ili na Kosovu. Što se tiče vlasti i policije stvar je završena i sada su na redu tužilaštva", rekao je Radončić gostujući na sarajevskoj BHT1.

Keljmendi, za kojim je BiH raspisala međunarodnu poternicu uhapšen je, početkom maja prošle godine na Kosovu. Vlasnik velikog broja nekretnina na teritoriji BiH i u Crnoj Gori, pobegao je iz Sarajeva neposredno uoči akcije kodnog naziva "Lutka", koju su bezbednosne službe BiH sprovele s ciljem njegovog hapšenja.

Keljmendi se nalazi na "crnoj listi" SAD i poternici Interpola gde je označen kao jedan od najopasnijih narko dilera na Balkanu. BiH Keljmendija tereti za organizovanje ubistvo Ramiza Delalića Ćele, u Sarajevu 2007. godine.

Prema policijskim informacijama, koje su preneli ranije mediji, Keljmendi je glavni finansijer i organizator prometa heroina koji u Peć stiže autobusima iz Istanbula i Albanije, zatim se preko Rožaja doprema u Novi Pazar, a odatle u zapadnu Evropu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track