MALVERZACIJE: Uhapšena bivša predsednica skupštine opštine Ćuprija!

Oštetila budžet Ćuprije i Srbije

MALVERZACIJE: Uhapšena bivša predsednica skupštine opštine Ćuprija!

Crna Hronika -
Osumnjičena se tereti da je od 7. jula do kraja 2012. godine, kao tadašnji predsednik Skupštine opštine Ćuprija, naložila sekretaru te skupštine da ne dostavi blagovremeno podatke koji su bitni za objavu oglasa o davanju u zakup poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini Opštine Ćuprija

BEOGRAD - Jagodinska policija je, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Jagodini, uhapsila D. J. (51) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivčno delo zloupotreba službenog položaja.

Osumnjičena se tereti da je od 7. jula do kraja 2012. godine, kao tadašnji predsednik Skupštine opštine Ćuprija, naložila sekretaru te skupštine da ne dostavi blagovremeno podatke koji su bitni za objavu oglasa o davanju u zakup poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini Opštine Ćuprija.

Na taj način nije sprovedena licitacija zemljišta, a više fizičkih lica je pribavilo korist u iznosu od više od 13 milona dinara, čime je budžet Srbije i Opštine Ćuprija oštećen za 16 miliona dinara, navadeno je u saopštenju.

Osumnjičenoj je, uz saglasnost Višeg javnog tužioca, određeno policijsko zadržavanje do 48 sati, posle čega će biti sprovedena sudiji za prethodni postupak, piše u policijskom saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track