MUŽ PALMINE SARADNICE: Sin me stalno pita kad će se mama vratiti
Foto: Kurir štampano

U Savinom Selu danas će biti sahranjena Biljana Paić

MUŽ PALMINE SARADNICE: Sin me stalno pita kad će se mama vratiti

Crna Hronika -
Nisam mogao više od petogodišnjeg deteta da krijem da mu je majka ubijena, rekao Božidar Paić, suprug ubijene funkcionerke JS u Vrbasu

VRBAS/Banjaluka - Dve porodice zavijene u crno!- Danas sahranjujemo moju Biljanu... Doći će i njeni roditelji, koji žive u Hrvatskoj. Teško nam je mnogo... Nisam više mogao da krijem istinu od našeg petogodišnjeg sina Strahinje. Preksinoć smo mu rekli da majku više nikad neće videti, sad i on zna, ali me stalno pita kad će mama da se vrati... Sad svi znaju da moje Biljane više nema!Sahranjen i ubicaOvo je juče, boreći se sa suzama, za Kurir rekao Božidar Paić, suprug ubijene Biljane (40), koju je u noći između četvrtka i petka u motelu „Apolon“ u selu Prisoje kod Mrkonjić Grada ubio Mladen Danilović (29). Biljana Paić, odbornica Jedinstvene Srbije u Vrbasu i bliska saradnica Dragana Markovića Palme, bila je nedužna žrtva mladića koji je kobne noći hteo da ubije svoju bivšu devojku Bojanu Bojić! Rođaci i prijatelji Paića došli su i juče u njihov dom u Savinom Selu da izjave saučešće i pomognu oko priprema za sahranu.- Stigle su i njene kolege iz Jedinstvene Srbije, pomažu nam da prebacimo Bilju u Srbiju... Zajedno s Opštinom Vrbas snosiće troškove sahrane - kazao je Božidar.Biljana će biti sahranjena danas u Savinom Selu u 14 sati.- Svi su se okupili da nam pomognu. Zvao me je i Dragan Marković Palma i izjavio mi saučešće... Mnogo puta je bio s njom, dobro ju je poznavao i poštovao kao da mu je sestra. I ona je njega cenila - priča Božidar, kome oko priprema sahrane pomaže najstarija ćerka Selena (18), dok su Sofija (13) i petogodišnji Strahinja kod rođaka.Tragedija u selu Prisoje u crno je zavila i porodicu Danilović. Majka Dragica i brat Miroslav Danilović sahranili su juče Mladena, koji je ispalio smrtonosne hice, a kad je video da je ubio pogrešnu osobu, odmah je presudio i sebi!Bojana zna tajnu- Nema više moga sina! Ni 30 godina nije napunio, decu iza sebe nije ostavio... Mnogo mi je žao i te žene koja je ubijena, troje dece ostade siročići - rekla je kroz suze Dragica Danilović.Ona kaže da samo Mladen i Bojana znaju šta se dogodilo između njih i zašto je došlo do tragedije.- Znam samo da ga je u noći između četvrtka i petka, sat posle ponoći, neko pozvao telefonom i on je otišao. Sad je dvoje ljudi mrtvo i više ih ništa ne može vratiti - priča neutešna Dragica.Vratila prstenMeštani kažu da su se Mladen i Bojana nedavno verili, ali mu je ona, navodno, u četvrtak vratila prsten i raskinula veridbu!- Pričao je da će se oženiti za svoju slavu 14. februara. Ko zna šta se dešavalo u njegovoj glavi, verovatno nije mogao da se pomiri s raskidom - kaže komšija.Mladenu Daniloviću je pre tri godine umro otac.- Bio je vredan mladić, svašta je radio da zaradi koji dinar. Nikad nije napravio nikakav incident, sa svima se lepo slagao - dodao je komšija.

Greškom ubijena... Biljana Paić,
Greškom ubijena... Biljana Paić,

Mesto pucnjave... Motel „Apolon“ u selu Prisoje kod Mrkonjić Grada
Mesto pucnjave... Motel „Apolon“ u selu Prisoje kod Mrkonjić Grada

Vlasnik motelaSEBE KRIVI ZA SMRT PAIĆEVEDuško Šajin, načelnik Opštine Jezero i vlasnik motela „Apolon“, teško je podneo tragediju.- U šoku je. Ne može da veruje da se ovako nešto odigralo u njegovom lokalu. Još mu je teže što je delegaciju iz Vrbasa on pozvao da prenoći kod njega u „Apolonu“. Sebe krivi za smrt Paićeve - kaže jedan od meštana Jezera.

Ubičin brat MiroslavZA TRAGEDIJU ČUO U AUSTRIJIMladenov mlađi brat Miroslav, koji radi u Austriji, krenuo je u rodno selo čim je čuo za tragediju.- Moj brat je bio miran i povučen, nikad se ni na koga i ni na šta nije žalio. Čuli smo se pre četiri dana, ništa sumnjivo nisam primetio u njegovom glasu. Zvao sam ga da dođe kod mene u Austriju da radi, trebalo je da putuje 15. februara - rekao je Miroslav.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track