DOKAZIVAO LJUBAV: Mladić (17) izbo sam sebe zbog devojke
Foto: Kurir

Nasilje u Novom Sadu

DOKAZIVAO LJUBAV: Mladić (17) izbo sam sebe zbog devojke

Crna Hronika -
Policija je podnela krivičnu prijavu protiv Dušana K. jer je lažno prijavio da su ga napale i nožem izbole četiri nepoznate osobe, a istragom je utvrđeno da je on to uradio pred devojkom kako bi dokazao svoju ljubav

BEOGRAD - Novosadska kriminalistička policija podnela je krivičnu prijavu protiv maloletnog Novosađanina Dušana K. (17), zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivično delo lažno prijavljivanje.

Ovaj sedamnaestogodišnjak tereti se da je, 24. januara, lažno prijavio da su ga napale četiri nepozne osobe, te da ga je jedna od njih ubola nožem i teško povredila.

Prema nezvaničnim informacijama policija je utvrdila da je Dušan K. bio kod svoje devojke A.Đ. i da su imali svađu oko njihove veze, da bi mladić je u jednom trenutku uzeo nož i ubo se, kako bi joj dokazao svoju ljubav.

Istražujući ovaj slučaj, kvalifikovan kao krivično delo ubistvo u pokušaju, policija je utvrdila da postoji osnov sumnje da je učinjeno krivično delo lažno prijavljivanje i podnosi nadležnom tužilaštvu krivičnu prijavu, u redovnom postupku.

Podsetimo Dušan K. (17) iz Novog Sada zadobio je u petak veče teške telesne povrede, opasne po život, kada ga je jedan od trojice napadača ubo nožem u predelu srca.

- Dušan je došao u Ulicu Dr Ilije Đuričića, ispred broja 3, kako bi sačekao devojku. Dok je stajao, naišla su tri mladića, a jedan od njih izvadio je nož i ubo ga - kaže izvor Kurira.

Kako saznajemo, Dušanova devojka ispričala je policiji da je, došavši ispred zgrade, zatekla teško ranjenog dečka, s kojim je krenula prema Fakultetu tehničkih nauka, koji se nalazi u neposrednoj blizini ulice u kojoj se incident dogodio. Pre nego što je pao uspeo je da joj kaže da su ga bez ikakvog razloga napala trojica nepoznatih mladića i da ga je jedan od njih ubo nožem.Devojka je odmah pozvala Hitnu pomoć, čijim kolima je mladić najpre prebačen u Dečju bolnicu u Novom Sadu, a zatim odvezen na Grudnu hirurgiju Instituta u Sremskoj Kamenici, na odeljenje intenzivne nege.Tužilac je ovo delo okvalifikovao kao pokušaj ubistva, a policija traga za počiniocima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track