Najnovije vesti

Joca Amsterdam je bio saradnik stranih službi!
Foto: Fonet

Ubistvo Pukanića: Advokat obelodanio

Joca Amsterdam je bio saradnik stranih službi!

Crna Hronika
Zdenko Tomanović rekao da Jocić nikada ne bi telefonom naručio ubistvo vlasnika Nacionala jer je znao da ga službe slušaju

BEOGRAD - Tanki s dokazima.
Advokat Zdenko Tomanović, branilac Sretena Jocića zvanog Joca Amsterdam, juče je pred Specijalnim sudom obelodanio ono o čemu se dugo spekulisalo - da je njegov klijent dugo bio saradnik stranih službi!

- Zamislite da Jocić, koji je znao da ga duže od 20 godina prisluškuju i prate sve svetske službe, vodi telefonski razgovor u kom naručuje ubistvo Ive Pukanića? On to možda neće da kaže, ali dobro je sve znao, jer je i sam bio saradnik stranih službi - rekao je Tomanović juče u završnoj reči pred presudu Sretenu Jociću, Željku Milovanoviću i Milenku Kuzmanoviću zbog ubistva vlasnika hrvatskog Nacionala.

On je naveo i da je Jocić optužen samo na osnovu telefonskog razgovora koji je navodno njegov kum Slobodan Đurović vodio s Jocićem, a koji je slušao svedok Tomislav Marjanović. U tom razgovoru navodno je Jocić ponudio 1,5 milion evra za ubistvo Pukanića.

- Jocić je optužen da je organizator jer je logika tužilaštva bila da je to tako, s obzirom na to da je u kumovskim vezama sa Slobodanom Đurovićem, koji je zbog ubistva Pukanića osuđen u Zagrebu. Po toj logici, tužilaštvo bi moglo da ga optuži i da je prao pare za Darka Šarića, jer mu je Mile Jerković, koji je optužen za to, takođe kum - rekao je Tomanović.

On je naveo da nema logike da je Jocić, kako se navodi u optužnici, od nepoznatog naručioca dobio 1,5 miliona evra i za isti iznos angažovao optužene za atentat.
- Koji je tu onda njegov interes? Zašto tužilaštvo ne kaže ko je naručilac, ako se to već zna, i ako se zna da je motiv ubistva bio da se spreči pisanje Pukanića o „duvanskoj mafiji“? - pitao je Tomanović u završnoj reči.

ČINJENICE

- Vlasnik hrvatskog Nacionala Ivo Pukanić i njegov saradnik Niko Franić ubijeni su 23. oktobra 2008. u Zagrebu
- Sreten Jocić je optužen kao organizator ubistva, Željko Milovanović kao direktni izvršilac, a Milenko Kuzmanović za logističku podršku
- Hrvatskom delu Jocićeve grupe Robertu i Luki Mataniću, Amiru Mafalaniju, Bojanu Guduriću i Slobodanu Đuroviću, kao i Milovanoviću sudilo se u Zagrebu
- U presudi Županijskog suda u Zagrebu Sreten Jocić se ne pominje

 

Vikiliks
DS OBEĆAO HAPŠENJE AMERICI?

Tomanović je rekao da je njegov klijent uhapšen zbog obećanja DS američkoj ambasadi u Srbiji.
- Vikiliks je objavio depešu američke ambasade u Beogradu Stejt departmentu, u kojoj se navodi da je visoki predstavnik DS obećao da će Jocić i Stanko Subotić biti uhapšeni, nekoliko meseci pre nego što su mu u aprilu 2009. stavljene lisice - rekao je Tomanović.

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...