Uhapšena profesorka: Nisam zavela učenicu, ne znam zašto me je prijavila

Gej afera potresla Novi Pazar

Uhapšena profesorka: Nisam zavela učenicu, ne znam zašto me je prijavila

Crna Hronika -
Tvrdnja bivše učenice (21) da je profesorka zavela još kada je bila u drugom razredu gimnazije (maloletna) i da je četiri godine seksualno iskorišćavala i ucenjivala, izavala je ogromno uznemirenje u Novom Pazaru

U višem javnom tužilštvu u Novom Pazaru u četvrtak su saslušane Nataša Prtinac (40), profesorka u ovdašnjoj gimnaziji, koja je pre dva dana uhapšena pod sumnjom da je počinila krivično delo obljube zloupotrebom službenog položaja, i Nezrina Čeli (34), nezaposlena frizerka, koja je osumnjičena za krivično delo trgovine ljudima i zavođenje i seksualno iskorišćavanje maloletnog lica.

Viši sud u Novom Pazaru odredio je, na predlog Višeg tužilaštva, pritvor do 30 dana Nataši Prtinac i Nezrini Čeli.Prema nezvaničnim informacijama, Nataša Prtinac i Nezrina Čeli odbacile su sve optužbe i negirale bilo kakvu povezanost sa krivičnim delima koja im se pripisuju. Profesorka se tokom saslušanja sve vreme pitala: šta je razlog da se njena bivša učenica T. P., koja je optužuje za seksualno iskorišćavanje, sada prema njoj tako ponaša i tvrdila da je nije zavela.

Hapšenje profesorke likovnog vaspitanja Nataše Prtinac, inače u ovom kraju poznate slikarke, i tvrdnja njene bivše učenice T. P. (21) da je profesorka zavela još kada je bila u drugom razredu gimnazije (maloletna) i da je četiri godine seksualno iskorišćavala i ucenjivala, kao i sumnja da je u lezbijsko orgijanje, koje se odvijalo u profesorkinom ateljeu i u stanu njene prijateljice Nezrine Čeli, uključeno još bivših učenica, izavali su ogromno uznemirenje u Novom Pazaru.

Svi sada čekaju šta će reći istraga koja tek počinje i koja će, zbog specifičnosti cele situacije, biti vrlo komplikovana. Do tada, javnost u Novom Pazaru je podeljena. Jedni brane profesorku i tvrde da je žrtva nameštaljke i osvete, dok drugi ističu da ih ništa nije iznenadilo i da profesorka Nataša uopšte nije krila svoje seksualno opredeljenje i da se i na javnim mestima „mazila“ i ljubila sa svojim prijateljicama.

Policija je zaplenila telefone i kompjutere od obe uhapšene, pa će se verovatno i posle njihovih pregleda znati nešto više o lezbijskoj aferi koja je uznemirila Novi Pazar.

Uhapšenu profesorku u četvrtak su, protestom ispred Višeg tužilaštva, branili učenici gimnazije čiji je ona razredni starešina. Oni su tvrdili da je Nataša Prtinac savršen profesor, dobar čovek i da se prema njima majčinski ponašala. Izrazili su sumnju da je počinila delo koje joj se stavlja na teret i da, i ako je bilo neke veze sa bivšom učenicom T. P., nije bilo prisile u tome.

U porodici devojke koja je prijavila da je seksualno iskorišćavana, u četvrtak su odbijali svaki razgovor zbog istrage koja je u toku. U gimnaziji nisu ništa hteli da komentarišu dok ne dobiju zvanične informacije iz suda i tužilaštva.

Suprug: Moja ćena je žrtva osvete posesivne učenice

Suprug uhapšene profesorke, poznati novopazarski slikar Reško Prtinac, u četvrtak je izjavio da smatra da njegova supruga nije kriva i da je žrtva osvete i talac T. P., kojoj je mnogo pomogla kada je prolazila kroz težak period u životu.

- Kad jednom detetu pomognete, kad dozvolite da vam se približi onoliko koliko je to, naravno, zakonom dozvoljeno, pomognete da prevaziđe svoje krize, onda bukvalno postajete žrtva. Ceo grad zna ko smo i da je moja supruga svako dete gledala na isti način, da smo svakome želeli da pomognemo.

Kroz naš atelje i kroz našu kuću prošlo je milion dece, pa zar mislite da bi neko svoju karijeru ugrozio tako - kaže Reško Prtinac, naglašavajući da je devojčica pokazivala neku vrstu posesivnosti i da je profesorka htela da je skloni od sebe.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track