VRŠAC: Portir iz Gradskog muzeja ukrao izložene puške
Foto: Rojters

Odneo eksponate

VRŠAC: Portir iz Gradskog muzeja ukrao izložene puške

Crna Hronika -
U kući osumnjičenog Save P. pronađene su četiri puške, dok je peta bila kod njegovog saučesnika

VRŠAC - Vrščanin Sava P, portir Gradskog muzeja u Vršcu, uhapšen je pod sumnjom da je ukrao pet eksponata iz stalne postavke. Sa saučesnikom, koji je takođe uhapšen, odneo je puške koje potiču iz 18. i 19. veka. Eksponati su pronađeni i vraćeni muzeju.

Krađu pušaka otkrili su kustosi u utorak. Odmah su alarmirali vršačku policiju i posle kratke istrage sutradan, u večernjim satima, uhapšeni su portir i njegov saučesnik. U portirovoj kući pronađene su četiri puške, dok je peta bila kod njegovog saučesnika.

"Osumnjičeni Sava P. je, nemajući kud, na saslušanju policiji priznao da je ukrao eksponate", navodi izvor i dodaje da iz muzeja već duže vreme nestaju eksponati, ali niko nije reagovao.

"Za godinu dana koliko sam v.d. diretora muzeja, nije bilo nikakvih krađa. Krađa koju je počinio portir je prva, a policija je osumnjičenog privela za sat vremena. Osim toga, osumnjičeni Sava P. prilikom zapošljavanja priložio je potvrdu suda da nije kažnjavan", kaže Svetlana Jančić, koja je odlukom skupštine opštine Vršac postavljena sam za v.d. direktora i to kao diplomirani pravnik.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja