PRESUĐENO: Ljiljana Buha oslobođena za pokušaj ubistva Čumeta
Foto: Nebojša Mandić

Viši sud Beograd

PRESUĐENO: Ljiljana Buha oslobođena za pokušaj ubistva Čumeta

Crna Hronika -
Nema dokaza da ste izvršili to krivično delo, rekla je sudija Slavica Nikolić i objasnila da nije utvrđeno da je Ljilja Buha mužu sipala otrov u piće, jer je u njegovoj krvi tada pronađen sam lek koji nema tako opasno dejstvo

BEOGRAD - Ljiljana Buha, bivša supruga prvog srpskog svedoka-saradnika Ljubiše Buhe Čumeta oslobođena je danas u Višem sudu u Beogradu optužbi da je pokušala da ubije nekadašnjeg muža.

Njoj se na teret stavljalo da je 2002. godine, po nalogu vođe nekadašnjeg “zemunskog klana” Buhi u piće sipala nepoznatu supstancu, u nameri da ga otruje. Sud je, međutim, danas utvrdio da takve optužbe nisu dokazane.

"Nema dokaza da ste izvršili to krivično delo", rekla je sudija Slavica NIkolić i objasnila da nije utvrđeno da je Ljiljana Buha mužu sipala otrov u piće, jer je u njegovoj krvi tada pronađen sam lek koji nema tako opasno dejstvo.

Ljiljana Buha je, podsetimo, u svedočenju u Specijalnom sudu tokom procesa protiv pripadnika “zemunskog klana” 30. novembra 2005. godine priznala da je, uplašena pretnjama vođe klana Dušana Spasojevića Šiptara da je joj ubiti sina i silovati ćerku pristala da tadašnjem suprugu sipa otrov u piće. Ljiljana Buha, tada je detaljno ispričala kako su joj Spasojević i Mile Luković, dali otrov, presrevši je na putu do pijace.

Muža je, kako je tada ispričala, pokušala da ubije tako sto mu je otrov sipala u sok, ali je on ipak uspeo da preživi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja