OBRT: Mašinovođa nije razgovarao sa vozačem džipa nego sa železničarom!

Saobraćajna nereća na putu Zaječar-Negotin

OBRT: Mašinovođa nije razgovarao sa vozačem džipa nego sa železničarom!

Crna Hronika -
Neposredno pre nesreće mašinovođa nije bio na vezi sa Jovanom Ursuloviće nego sa sa radnikom na Vražogrnačkoj rampi koga je pitao da li je bezbedno da prođe bez zaustavljanja, navode u policiji

ZAJEČAR - Neposredno posle saobraćajne nesreće koja se dogodila u nedelju oko šest sati ujutru na pruzi na ulazu Zaječar, a u kojoj su poginule četiri osobe, pronela se vest da su mašinovođa S. K. (52) i Jovan Ursulović, koji je upravljao džipom ''suzuki samuraj'', neposredno pre saobraćajne nesreće bili na – telefonskoj vezi!

Ursulović je, navodno, pitao S.K. da li je bezbedno da prođe džipom preko pruge, na šta mu je ovaj, kazao da ''prođe i da će uspeti''.

U policiji su to izričito negirali!

U policiji je rečeno da je mašinovođa bio na telefonskoj vezi sa radnikom na železnici, koji je zadužen za spuštanje rampe na ''Vražogrnačkoj rampi'', koga je pitao da li je bezbedno da prođe bez zaustavljanja.

Radnik na železnici je rekao da je bezbedno i da može da prođe. Međutim, to tek treba da se ustanovi proverom listinga razgovora.

Ursulović je vozio ''suzuki samuraj'' i, po prvim informacijama, pokušao je da vozilom prođe pored spuštene pružne rampe.

Za Srboljuba Popovića kažu da je bio neobičan čovek .Često su ga u Boru zaticali kako trči sa jednog na drugi kraj grada, ali su ga ostala trojica prijatelja volela. Svi su, vrlo često, sedeli ispred prodavnice ''Keti'', gde su se i dogovorili da odu na Staru planinu. Pretpostavlja se da je Srbu pozvao Mile Đorđević, penzionisani radnik RTB.

Četvrta žrtva: Srboljub POpović (Foto Best.rs)
Četvrta žrtva: Srboljub POpović (Foto Best.rs)

"Dva dana pre tragedije su se dogovorili da odu na Staru planinu - ispričao nam je jedan od očevidaca dogovora. Ali, ispostavilo se da je taj put bio koban za sve njih".

Foto: Best. rs
Foto: Best. rs

U domu Nenada Cvetkovića, penzionisanog radnika RTB ''Bor'', samo krik i jauci.

Foto: Best. rs
Foto: Best. rs

"Mile je, pre gotovo četvrt veka imao tešku nesreću na poslu" ,rekle su komšije.

"Na njega je, tada, pao teret težak gotovo dve tone, tako da je jedva ostao živ.

Nakon toga, potpuno se promenio, vodio je zdrav način života i voleo da ide u prirodu. Međutim, upravo ta njegova ljubav ga je, izgleda, koštala života".

U saobraćajnoj neseći, koja se u nedelju, oko šest sati ujutru, desila na pruzi, na samom ulazu u Zaječar, kod pružnog prelaza ''Vražogrnačka rampa'', poginule su četiri osobe - Jovan Ursulović (56), iz borskog sela Zlot, i Borani Nenad Cvetković (53), Mile Đorđević (63) i Srboljub Popović (53).

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track