Novopazarska profesorka: Nevina sam ali sam priznala zbog porodice!

Ispovest Nataše Prtinac

Novopazarska profesorka: Nevina sam ali sam priznala zbog porodice!

Crna Hronika -
Nagodba: Sklopila sam sporazum s tužilaštvom jer sam htela da se vratim deci i mužu, rekla za Kurir Nataša Prtinac (40), koja je osuđena za seksualno iskorišćavanje maloletne učenice

NOVI PAZAR - I dalje tvrdi da nije kriva!

Nije tačno da sam zavela, obljubila i godinama seksualno iskorišćavala svoju bivšu učenicu T. P. Sklopila sam nagodbu s tužilaštvom, a nisam ni pročitala šta piše u njoj! Potpisala sam taj papir jer sam želela da se vratim svojoj deci i mužu i zato što nisam htela da prolazim kroz dugotrajno suđenje u kojem bih teško dokazala da sam zapravo ja žrtva bolesnog uma.Ovako za Kurir počinje ispovest Nataša Prtinac (40), bivša profesorka likovnog u novopazarskoj gimnaziji, koja je krajem januara uhapšena zbog sumnje da je od 2009. seksualno iskorišćavala učenicu T. P. (21). Nataša je 20. februara sklopila nagodbu s tužilaštvom, koje je tražilo da bude osuđena na deset meseci zatvora, ali postoji mogućnost da će ta kazna biti zamenjena kaznom kućnog zatvora, budući da je Nataša Prtinac podnela takvu molbu.Pomagala učenici- Doživela sam veliku traumu, iako sam nevina. Nikakvog orgijanja u mom ateljeu nije bilo, zaista je velika sramota što me je T. P. optužila za tako nešto bez dokaza. Ona je dolazila kod mene kao i drugi moji đaci, i njeni roditelji su to znali. Verovatno se u međuvremenu zaljubila u mene, a onda me je njen otac optužio da sam je seksualno zlostavljala. To je uradio jer najverovatnije nije mogao da prihvati da mu je ćerka drugačijeg seksualnog opredeljenja i da neće moći da je uda! Zbog nečije mašte obeležena sam za ceo život - kaže Nataša.Ona tvrdi da je jedina istina da je pomagala T. P. da se spremi za upis na fakultet i da joj je pomagala da prevaziđe psihičke probleme zbog sukoba s ocem.- Pričala je da je otac ne razume i da je šikanira. Suprug i ja smo je gledali kao svoje dete, sve dok nije otišla predaleko. Tada sam razgovarala s njenim roditeljima i rekla sam im da više ne mora da dolazi na časove - navodi ona.Zabrana prilaskaProfesorka kaže da je u pritvoru pretrpela veliki šok.- Bila sam pod stresom, a kad sam videla šta je sve T. P. izjavila, nije mi bilo dobro. Sigurna sam da joj je neko napisao izjavu - ističe Nataša.Ona dodaje da joj je izrečena i zabrana prilaska bivšoj učenici.- Trebalo bi njoj da zabrane da prilazi meni. Želim da budem što dalje od nje. Narednih deset meseci dobro će mi doći da se oporavim od užasa kroz koji sam prošla i da saberem misli - kaže na kraju Nataša Prtinac.

Brani prijateljicuNEZRINA JE KOLATERALNA ŠTETAProfesorka likovnog kaže da je njena prijateljica Nezrina Čeli (34), koja je osuđena na šest meseci zatvora, kolateralna šteta.- Pošto nisu imali dokaze protiv mene, uhapsili su Nezrinu. Pretresli su njen stan i nisu našli ništa osim kožnih rukavica. To su povezali s trgovinom ljudima, što je besmisleno. Onda su je terali da potpiše da je to što je T. P. rekla tačno. Nezrina nije htela da potpiše neistinu - kaže Nataša.

Ostala bez poslaNE ZASLUŽUJU MENataši Prtinac zabranjeno je da sledeće tri godine radi u školi.- U školu se ne bih vratila čak i da sam dokazala svoju nevinost. Novi Pazar me definitivno ne zaslužuje - kaže Nataša.

Hronologija- krajem januara otac učenice T. P. prijavio Natašu Prtinac policiji- bivša učenica tvrdila da ju je Nataša četiri godine seksualno zlostavljala- policija hapsi profesorku novopazarske gimnazije zbog obljube maloletnice- nakon skoro mesec dana provedenih u pritvoru, Nataša sklopa nagodbu s tužilaštvom

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja