PROKOCKAO: Izgubio pare, pa slagao da su ga opljačkali
Foto: Dado Djilas

Kao u čuvenoj seriji „ Porodično blago“

PROKOCKAO: Izgubio pare, pa slagao da su ga opljačkali

Crna Hronika -
Pet hiljada dinara mladić iz Subotice izgubio u kockarnici, a onda se isekao nožem i udarao glavom o zid kako bi izgledalo da je žrtva razbojnika

NOVI SAD - Izjalovio mu se plan!Mladić (21) iz Subotice, koji studira u Novom Sadu, prijavio je policiji da je juče ujutro bio žrtva brutalnog razbojništva, ali ubrzo je utvrđeno da nikakvog napada nije bilo i da je student slagao policiju pokušavajući da sakrije da je 5.000 dinara koje je dobio od roditelja spiskao u kockarnici!Ko ne zna, isto ovo desilo se Zlatku (igra ga Nebojša Glogovac) u seriji „Porodično blago“, koji je kovertu sa 20.000 maraka zaboravio na kiosku, a onda izmislio da su ga pretukli i opljačkali lažni prosjaci. Možda je mladi Subotičanin inspiraciju za svoj plan pronašao upravo u ovoj seriji... Napad na stanici- Nakon što je prijavio razbojništvo, student je ispričao policiji da je u ponedeljak ujutro došao vozom iz Subotice u Novi Sad i da ga je na platou železničke stanice presreo nepoznati muškarac. Mladić je rekao da mu je taj čovek uperio pištolj u leđa i primorao ga da ode do ulaza obližnje zgrade, gde ih je sačekao još jedan čovek. Ta dvojica su ga, kako je rekao, žestoko pretukli i isekli nožem po vratu, naneli mu povrede po glavi i uzeli mu 5.000 dinara, koje je dobio od roditelja - ispričao je izvor Kurira.Međutim, inspektorima novosadske policije studentova priča učinila se sumnjivom, pa su ubrzo utvrdili da je izmišljena!Policija posumnjala- Utvrđeno je da je mladić u nedelju uveče u Subotici, nakon što je od roditelja dobio 5.000 dinara, sav novac prokockao na ruletu. Da bi od roditelja izvukao još para, izmislio je priču o razbojništvu. Po dolasku u Novi Sad isekao se više puta po vratu i udarao glavom u zid kako bi se predstavio žrtvom razbojnika - rekao je naš sagovornik iz istrage.Protiv dvadesetjednogodišnjaka policija će podneti krivičnu prijavu zbog lažnog prijavljivanja.

Sličan slučajNOVOSAĐANIN SE UBO U NOGUNovosađanin Dušan K. (17) lažno je 24. januara prijavio policiji da su ga napale četiri nepoznate osobe i da ga je jedna od njih ubola nožem u butinu. Međutim, policija je tokom istrage utvrdila da je Dušan ubo sam sebe pred devojkom A. Đ. kako bi joj dokazao svoju ljubav. Protiv njega je podneta krivična prijava zbog lažnog prijavljivanja napada.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track