UHAPŠEN ČLAN DAČIĆEVOG KABINETA: Reketirao firmu za 30.000 evra!

Skandal: Službenik Vlade srbije kao reketaš

UHAPŠEN ČLAN DAČIĆEVOG KABINETA: Reketirao firmu za 30.000 evra!

Crna Hronika -
Bez savesti: Dragoljub Peurača, koji je dve godine bio u kabinetu ministra policije, kao direktor Inspektorata za rad ucenjivao vlasnika kompanije za zapošljavanje radnika na pumpama NIS

BEOGRAD - Preselo mu!Dragoljub Peurača, direktor Inspektorata za rad Ministarstva rada, zapošljavanja i socijalne politike, uhapšen je u sredu zbog sumnje da je tražio mito od 30.000 evra, pri čemu mu je isplaćena polovina tražene sume! Peurača je, inače, kadar PUPS i od 2010. do 2012. radio je u kabinetu ministra policije Ivice Dačića!Infarkt na pumpiKako saznajemo, Peurača je pokušao da iskoristi smrt radnice na pumpi u Lučanima 11. marta da bi od vlasnika kompanije za zapošljavanje radnika „Men pauer“ uzeo veliku svotu novca!- Nesrećna žena doživela je infarkt 11. marta i odmah je preminula. Na mesto nesreće u kontrolu je došla inspekcija rada i ubrzo je utvrđeno da za njenu smrt ne postoji odgovornost poslodavca, niti odgovornog lica u firmi u kojoj je radila - nezvanično kaže sagovornik Kurira iz istrage.Kompanija „Men pauer“ iz Beograda ima višegodišnji ugovor sa NIS o zapošljavanju radnika na pumpama u vlasništvu NIS. Inspekcija rada je nakon istrage smrti radnice sprovela proveru i te firme i tada su konstatovane nepravilnosti u poslovanju kompanije.- Peurača je iskoristio taj podatak i od vlasnika „Men pauera“ tražio novac da bi „zažmurio na oba oka“ i da ne bi sproveo aktivnosti koje je po zakonu bio obavezan da uradi - navodi naš izvor.Sagovornik Kurira objašnjava da je Peurača tražio da mu se isplati 30.000 evra i da je vlasniku „Men pauera“ pretio da će mu uzeti licencu za rad i napraviti mnogo problema ukoliko mu ne da novac!Gazda sve prijavio- U prvom trenutku vlasnik kompanije nije znao šta da radi, a onda je odlučio da ode u UKP MUP Srbije i da sve prijavi. UKP je po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal pokrenuo istragu, a Peurača je priveden nakon prikupljenih dokaza da je uzeo 15.000 evra kao mito - navodi naš izvor.Istragu o ovom slučaju naložilo je Tužilaštvo za organizovani kriminal jer je reč o visokoj korupciji, a Peuraču je na mesto direktora Inspektorata za rad postavila Vlada Srbije.

Pre hapšenja bio u jakom društvuPIO KAFU SA ZAMENIKOM ŠEFA BIADragoljub Peurača uhapšen je neposredno posle izlaska iz restorana hotela „Hajat“.- Tamo je u jednom restoranu pio kafu s Draganom Markovićem Markonijem, zamenikom direktora BIA. Na Markovićev predlog Peurača je postavljen za direktora Inspektorata, iako nije imao diplomu Pravnog fakulteta, što je bio uslov za imenovanje na tu funkciju - ispričao je izvor Kurira.

Radna biografijaKOD DAČIĆA KONTRAOBAVEŠTAJACPeurača ima zanimljivu radnu biografiju. Radio je kao operativac u SBPOK u Odeljenju za narkotike u vreme kad je Svetislav Bata Đurović bio načelnik te službe. Potom je postao šef odseka u Odeljenju za kontraobaveštajnu zaštitu u kabinetu ministra policije Ivice Dačića. To radno mesto je zamrzao i odlukom Vlade Srbije 23. avgusta 2012. imenovan je za direktora Inspektorata za rad Ministarstva rada, zapošljavanja i socijalne politike.

ČINJENICEOvako je Peurača tražio mito- 11. marta u Lučanima od infarkta umire radnica benzinske pumpe- inspekcija rada utvrđuje da za njenu smrt ne postoji odgovornost poslodavca- istovremeno, utvrđeno je da ima nepravilnosti u radu kompanije koja sa Naftnom industrijom Srbije ima ugovor o zapošljavanju radnika- Peurača traži od vlasnika te kompanije da mu plati 30.000 evra da mu „ne bi pravio probleme“- vlasnik kompanije plaća 15.000 evra i zatim obaveštava policiju- pripadnici UKP MUP Srbije 19. marta u Beogradu hapse Dragoljuba Peuraču

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track