SUĐENJE NARKO-BOSU: Miša Banana na papiru vinarije otkrio Šarićev klan!
Foto: Kurir Arhiva

Šverc Kokaina

SUĐENJE NARKO-BOSU: Miša Banana na papiru vinarije otkrio Šarićev klan!

Crna Hronika -
Na papiru sa logom vinarije, koji je pronađen u Radulovićevom stanu, zapisani su brojevi telefona Darka Šarića, Duška Šarića, Nebojše Jestrovića, Gorana Sokovića i Jovice Lončara što ukazuje na njegovu povezanost optuženih za šverc kokaina prokomentarisao je Saša Ivanić, iz Specijalnog tužilaštva

BEOGRAD -U stanu Rodoljuba Radulovića zvanog Miša Banana, koji je optužen zajedno sa Darkom Šarićem za šverc kokaina, pronađeni su brojevi mobilnih telefona pljevaljskog narko-bosa, njegovog brata Duška Šarića, kao i drugih visokopozicioniranih članova kriminalne grupe, stoji u dokumentaciji koja je pročitana juče u Specijalnom sudu.

- Na papiru sa logom vinarije „Aleksandrovac“, koji je pronađen u Radulovićevom stanu, zapisani su brojevi telefona Darka Šarića, Duška Šarića, Nebojše Jestrovića, Gorana Sokovića i Jovice Lončara. To ukazuje da je Radulović znao ko su te osobe, a mi verujemo i da se na ovaj način dokazuje i njegova povezanost optuženih za šverc kokaina kao i njegovo učešće u toj kriminalnoj grupi - prokomentarisao je Saša Ivanić, iz Specijalnog tužilaštva, dokumenta koja su prikazana na video-bimu u sudnici Specijalnog suda.

Tužilac Ivanić je takođe naveo da je neposredno kod Radulovića, tačnije u istom stanu pronađen i kupoprodajni ugovor u vezi sa nekretninom između njega i Dragana Dudića Frica, saradnika Darka Šarića, koji je 2010. godine ubijen u Kotoru.

Podsetimo, nedavno je i CINS objavio da je u stanu pronađeno još i papir sa listom troškova za enterijer, nameštaj i porez za stanove Darka Šarića i Dragana Dudića.

Na to je advokat optuženog Željka Vujanovića, Sead Spahović, rekao da je taj dokaz besmislen, jer Dudić nikada nije bio optužen.- Dudić je bio živ kada je 20 osoba uhapšeno zbog Šarića. Ali on nije - rekao je advokat.Stojiljković: Ja sam građevinac, ne diler.

U nastavku suđenja u Specijalnom sudu, Boban Stojiljković, optužen za šverc kokaina, izjavio je da ne zna kako da podnese sve neistine koje je juče izneo tužilac.

- Ja sam zaprepašćen. Tužilac je jedno napisao u optužnici, a sada priča drugo. Posle ove priče ja verujem da je u životu sve moguće. SMS u kojem kažem da ću da radim i na skeli, jer ja sam građevinski radnik, tužilac protumači da sam ja rekao da ću da budem na nekoj skeli i pretovarujem kokain. Ovo je van pameti - izjavio je optuženi.Skup život na slobodi!

Interesantno je da je u sudu prikazano pismo Mihaila Đoković, optuženog za šverc kokaina, koje je posalo svojoj ženi Bojani, gde je opominje kolike troškove pravi dok se on nalazi u zatvoru u Italiji.

Na papiru je taksativno navedno koliko je potrošila na put u Italiju, na letovanje, na zimovanje, na garderobu i kućne obaveze. Na kraju pisma je Đoković podvukao crtu i izračunao da su troškovi više desetina hiljada evra.

Tužilaštvo za organizovani kriminal Radulovića, koji je u bekstvu, tereti da je tokom 2009. godine sa svoja dva prekookeanska broda prokrijumčario 1,8 tona kokaina ispod tovara soje. Optužnica protiv njega je podignuta u oktobru 2012. godine, a nešto ranije za njim je raspisana međunarodna poternica.

Prema dokazima koji su izvedeni tokom glavnog pretresa jeste i ugovor o kupoprodaji stana u Beogradu, takođe pronađen u Radulovićevom stanu. Reč je o ugovoru koji je sklopio Kotoranin Dragan Dudić, zvani Fric, sa jednom firmom. Dudić, za koga se tvrdi da je učestvovao u prometu narkotika, ubijen je u maju 2010. godine u Kotoru.

I ovaj ugovor je, kako je kazao Ivanić, dokaz o zajedničkoj aktivnosti Radulovića i Darka Šarića, ali i Dudića.U sredu su prikazani i dokazi, za koje Tužilaštvo tvrdi da nesumljivo ukazuju da su dvojica optuženih - Boban Stojiljković i Marko Dabović tokom 2009. godine učestvovali u prebacivanju narkotika. Reč je o spisku putnika koji su avionom tokom septembra i oktobra putovali na relaciji Rim - Sao Paolo i nazad, kao i na relaciji Solun - Rim.

Pored toga, prikazano je više od 50 poruka pronađenih u telefonu optuženog Vujanovića, za čiju sadržinu tužilaštvo tvrdi da predstavljaju dokaz da su ova dvojica išla za Južnu Ameriku zbog kokaina.Prema onome što navodi tužilaštvo, Stojiljković je na putovanja išao sa slovačkim pasošem na svoje ime, dok je Dabović koristio falsifikovanu putnu ispravu Velike Britanije na ime Piter Marš Arnold. U optužnici se tvrdi da su njih dvojica putovala u Brazil kako bi zatim otišli u Argentinu i učestvovali u pretovaru oko dve tone kokaina, sa jahte „Maui“, ali je drogu 15. oktobra 2009. godine zaplenila urugvajska policija.- Ispada da sam poslat u Brazil da utovaram drogu kad je ona već u Argentini zaplenjena - rekao je, vidno iznerviran Stojiljković.

- Ja sam zaprepašćen. Mene je sramota od onoga što priča tužilac.Kad je reč o porukama iz Vujanovićevog telefona, u kojima se spominje „dolazak drugara“, tužilac smatra da se one odnose na učešće Stojiljkovića u prebacivanju droge.- Javi mi koji igrači igraju, stižu kod nas i kad. Javi hitno. Irvin ne zna ništa - jedna je od poruka.

Branilac optuženog Stojiljkovića je istakao da se njegov boravak u Brazilu ne može povezati sa švercom droge, kao i da postoje dokumenti koji dokazuju da Dabović nije bio u Brazilu.

Izvor. Alo/ Novosti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track