PODIGNUTA OPTUŽNICA: Glumac Matavulj pijan izazvao saobraćajku!

Smrt Dolores Lambaša

PODIGNUTA OPTUŽNICA: Glumac Matavulj pijan izazvao saobraćajku!

Crna Hronika -
Matavulj prema optužnici nije usporio i na vreme uočio drugo vozilo marke volksvagen polo koje se kretalo u istom smeru, pa je prednjim delom svog vozila udario u zadnji deo golfa zbog čega je došlo do sletanja i prevrtanja vozila iz koga je ispala Dolores Lambaša

ZAGREB – Protiv glumca Stojana Matavulja (53) podignuta je optužnica zbog izazivanja saobraćajne nesreće u kojoj je pre pola godine tragično nastradala njegova prijateljica slavna hrvatska glumica Dolores Lambaša.

Opštinsko državno tužilaštvo u Slavonskom Brodu tereti Matavulja da je u pijanom stanju ( vozio je sa 0,66 promila alkohola u krvi), neprospavane noći i umora na auto-putu Lipovac-Zagreb 23.oktobra 2013 izazvao saobraćajnu nesreću.

Naime Matavulj prema optužnici nije usporio i na vreme uočio drugo vozilo marke volksvagen polo koje se kretalo u istom smeru, pa je prednjim delom svog vozila udario u zadnji deo golfa.

Od posledica udara vozilo je sletelo na travnatu površinu s desne strane puta i prevrnulo se više puta pri čemu je iz vozila ispala hrvatska glumica i tom prilikom zadobila teške telesne povrede od kojih je preminula u bolnici u Slavonskom Brodu.

žZa krivično delo za koje se tereti Matavulj preti mu kazna od 12 godina robije,ali ona može biti i niža u posebnim slučajevima.Matavuljev advokat je rekao samo da nije dobio napismeno nikakvu optužnicu. On je za portal Scena.hr rekao da će krivicu negirati i da je optužnica neočekivana I da njen sadržaj će osporiti.

( Jutarnji.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track