DVE GODINE OD TRAGEDIJE U KONTRASTU: Odata počast nastradalima!
Foto: Slađana Stojanović

Niko od odgovornih nije osuđen

DVE GODINE OD TRAGEDIJE U KONTRASTU: Odata počast nastradalima!

Crna Hronika -
Za nama je dve godine tuge i bola. Niko se nije oglasio od odgovornih i borba za pravdu se nastavlja, rekao je otac preminule Tamare, Branko Miladinović
1 / 12 Foto: Slađana Stojanović

NOVI SAD – Paljenjem sveća i polaganjem cveća ispred diskoteke “ Kontrast” u kojoj je nastradalo šestoro mladih obeleženo je dve godine od tragičnog požara okupili su se porodice i prijatelji nastradalih.

-Za nama je dve godine tuge i bola. Niko se nije oglasio od odgovornih i borba za pravdu se nastavlja. Mi roditelji smo uporni da iskažemo sve propuste državnih, sudskih organa i tužilaštva, rekao je otac preminule Tamare, Branko Miladinović, koji je rekao i da je strašno što ni dve godine nakon katastrofalnog požara još uvek niko nije osuđen za tragediju.

Podsetimo požar u diskoteci ""Kontrast"" dogodio se 1. aprila 2012. godine, a tom prilikom živote je izgubilo šestoro mladih ljudi - Tamara Miladinović (25) iz Novog Sada, Milena Dalmacija (26) iz Futoga, Marina Aničić (25) iz Čuruga, Zora Ignjatović (28) državljanin BIH, Marko Pavlović (29) iz Kragujevca i Renato Vuković (21) iz Kikinde.

Optuženi za tu tragediju u diskoteci "Kontrast" su vlasnik Alojz Ganić, zakupci lokala Slaviša Stanišić i Dejan Ratković i električar angažovan na održavanju objekta Miroslav Papuga.

Suđenje vlasniku objekta Alojzu Ganiću, zakupcima Slaviši Stanišiću i Dejanu Ratkoviću, kao i Miroslavu Papugi, električaru angažovanom za električarske radove, u februaru ove godine je krenulo iz početka. Sudski spis ima oko 1.300 strana i najobimniji je u Višem sudu. Tokom prvog suđenja saslušano je stotinu svedoka, zaposlenih, gostiju, muzičara, plesačica koje su bile učesnice performansa, kao i porodice žrtava i sudski veštaci.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track