ŠARIĆ ĆUTAO: Ni reči o vezama s Brankom Lazarevićem
Foto: Tanjug

Saslušan u Specijalnom sudu

ŠARIĆ ĆUTAO: Ni reči o vezama s Brankom Lazarevićem

Crna Hronika -
Lazarević je bivši šef kabineta ministra policije i otpravnik naše ambasade u Atini, koji je osumnjičen za odavanje službene tajne klanu uhapšenog narko-bosa

BERLIN - Darko Šarić iskoristio je svoje pravo da ne kaže ništa na saslušanju o vezama sa Brankom Lazarevićem, optuženom za odavanje službenih tajni.

Šarić je saslušan u Specijalnom sudu u svojstvu svedoka. Šarić je danas trebalo da bude saslušan pred Tužilaštvom za organizovani kriminal, ali je iskoristio svoje pravo da ne svedoči, rekao je tužilac Miljko Radisavljević.

Šarić se, prema rečima tužioca za organizovani kriminal, pozvao na svoje pravo da kao svedok da ne daje iskaz, kako ne bi sebe izložio krivičnoj odgovornosti.

Podsetimo, Lazarević je bivši šef kabineta ministra policije i otpravnik naše ambasade u Atini, koji je osumnjičen za odavanje službene tajne narko-klanu Darka Šarića.On je već dao iskaz o tim optužbama, koje je negirao, istovremeno demantujući spekulacije da je napravio tajni dogovor sa tužilaštvom, po kojem bi trebalo da se pojavi kao zaštićeni svedok u aferi koja već mesecima potresa Srbiju.

Na pitanje da li mu je čudno što mu posle saslušanja nije određen pritvor, s obzirom na to da je osumnjičen za teško krivično delo, Lazarević je odgovorio da mu je čudno što mu je tužilac oduzeo pasoš i uskratio mu pravo kretanja. On je rekao i da je tokom iskaza o aferi "Šarić" govorio istinu, da nije nikoga štitio i da ne planira da beži.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track