SARAJEVO: Davor rođeni brat Darka Eleza predao se policiji u BiH!
Foto: REUTERS

Skrivao se sa porodicom u Srbiji

SARAJEVO: Davor rođeni brat Darka Eleza predao se policiji u BiH!

Crna Hronika -
Davor Elez koji je bio član organizovane kriminalne grupe posle bekstva predao se graničnoj policiji BiH, a na saslušanju u Tužilaštvu izjasnio se da nije kriv za teško ubistvo, pripremu, pranje novca i razbojništvo

SARAJEVO - Davor Elez, član organizovane kriminalne grupe i brat Darka Eleza, uhapšenog u operaciji "lutka", predao se pripadnicima Granične policije BiH.

Elez, optužen za teško ubistvo, dogovor za izvršenje teškog ubistva, pranje novca i razbojništvo, izjasnio se da nije kriv na ročištu o izjašnjenju o krivici u Sudu BiH, gde je prebačen posle predaje.

Davor Elez, koji je državljanin BiH i Srbije, bio je nedostupan Tužilaštvu BiH pa je sudski postupak za njega i njegovog brata Darka bio odvojen.

Živeo je u Beogradu sa suprugom i troje maloletne dece. Postupajući tužilac Džermin Pašić zatražio je ukidanje pritvora za optuženog i određivanje mera zabrane, pošto je, kao olakšavajuću okolnost, advokatica navela da se Elez sam predao policiji.

Sud BiH tokom dana trebalo bi da donese odluku o zahtevu Tužilaštva, a ukoliko Elezu bude ukinut pritvor kretanje će mu biti dozvoljeno samo na području Istočne Ilidže gde mu je mesto prebivališta i Istočnog Sarajeva gde se nalazi najbliži Centar javne bezbednosti.

Takođe, ukoliko bude doneta odluka o prihvatanju zahteva Tužilaštva, visina kaucije biće određena tokom dana.

Članovima kriminalne grupe Darka Eleza, kojoj pripada i ranije osuđivani Davor Elez, uhapšenim u akciji "lutka", sudi se u Sudu BiH zbog više likvidacija na području Istočnog Sarajeva i drugih teških krivičnih dela organizovanog kriminala.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track