UŽASNA TRAGEDIJA U SELU BANJSKA: Devojčica (3) se utopila dok je brala cveće!
Foto: Kurir Štampano

Anja Kostić (3) nastradala kod Leposavića

UŽASNA TRAGEDIJA U SELU BANJSKA: Devojčica (3) se utopila dok je brala cveće!

Crna Hronika -
Crni praznik Đurđevdane, zašto uze Anju, neutešno je ponavljala Jelena, majka devojčice koja je u ponedeljak po podne upala u nabujalu Banjsku reku

LEPOSAVIĆ - Cela Banjska zavijeno u crno!

Umesto u prazničnom, slavskom raspoloženju, selo Banjska nadomak Zvečana osvanulo je juče ujutru zavijeno u crno. Nabujala Banjska reka koja protiče kroz selo odnela je u ponedeljak kasno po podne mezimicu sela, trogodišnju Anju Kostić, devojčicu anđeoskog lica i duge kosice. Anja je juče sahranjena, a majka Jelena, skrhkana od bola, nije mogla na nogama da isprati svoju mezimicu.- Hitna pomoć je više puta morala da interveniše jer je majka gubila svest. Otac Branko, nem od bola, jedva se držao na nogama! Govor najdražoj unuci održao je deda, za kog je Anja bila posebno vezana, a tokom govora majka je neprestano naricala: „Đurđevdane, zašto nam uze Anju?! Zašto, Bože, uzeo si je da ti služi, a nas ostavi da tugujemo!“ - ispričao je sagovornik Kurira.Izgubili je iz vidaKomšije kažu da svima u selu duša okamanjena od žalosti.- Bila je mali anđeo, kao leptirić je letela na sve strane. Svi smo je voleli, a šta jutros. Nema Anje, pusto je sve bez nje. Nemamo glasa, a kukali bismo da se do neba čuje - kroz suze su nam juče pričali komšije Kostića.

Očaj... Anjina majka Jelena nekoliko puta gubila svest
Očaj... Anjina majka Jelena nekoliko puta gubila svest

Oni kažu da niko nije video kad je Anja upala u potok.- Pre nesreće Anja je na livadi iza kuće bila s majkom i strinom. Brali su cveće, grančice vrbe, ovde je takav običaj uoči Đurđevdana. Devojčica je, kao i obično, letela po livadi, trčala nekoliko puta do kuće i vraćala se, pa opet išla kući. Na kraju se desilo da su je ostali na tren izgubili iz vida - priča jedan od poznanika.Uzalud se nadaliRođaci pretpostavljaju da je neki cvet privukao pažnju devojčice i da se neoprezno približila nabujaloj reci.- Banjska reka je posle kiša nadošla i potkopala je obalu. Moguće je da je zemlja ispod Anje propala i da se tako devojčica našla u vodi - priča naš sagovornik.Kad su primetili da deteta nema, počela je grozničava potraga po okolini, niz reku. - U potragu su se uključili Anjina porodica i svi meštani. Nadali smo se da ćemo Anju naći živu i ta nada je tinjala sve dok nizvodno, blizu Banjskih dvora, nismo ugledali njeno telo - kaže komšija i dodaje da Kostići imaju još sina Pavla, koji ima 18 meseci.

Mesto tragedije... Nabujala Banjska reka
Mesto tragedije... Nabujala Banjska reka

Saučešće VulinaNENADOKNADIV GUBITAKMinistar Aleksandar Vulin uputio je telegram saučešća porodici Kostić.- Zatekla me je vest o nenadoknadivom gubitku koji vas je zadesio i za koji ne postoje reči utehe. Saosećam s vašim bolom i molim vas da izdržite kako bi uspomena na vašeg anđela živela u vama, u vašim mislima i u vašem srcu - naveo je on.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track