MAĐARSKI CARINICI GA PUSTILI DA UMRE: Spasao se od poplava, ali preminuo na Horgošu!

Tragično

MAĐARSKI CARINICI GA PUSTILI DA UMRE: Spasao se od poplava, ali preminuo na Horgošu!

Crna Hronika -
Preminuli čovek za sobom je u Crniću ostavio potpuno potopljenu porodičnu kuću

Penzioner Mlađan Rajić (66) iz Malog Crnića koji je u subotu veče, bežeći od poplave, probao da otputuje kod svog sina u Beč, preminuo je na mađarskom graničnom prelazu Rozke, gde su ga mađarski carinici držali tri sata jer nije imao dovoljno novca kod sebe.

Rajić, inače srčani bolesnik, koji je za sobom u Crniću ostavio potpuno potopljenu porodičnu kuću, pozvao je svog sina oko 19 sati, čim su mu graničari oduzeli pasoš i izveli ga iz putničkog autobusa.

- Rekao mi je da ga drže u nekoj izdvojenoj prostoriji iz koje ne može da vidi čak ni da li je nejgov autobus nastavio dalje, pošto sam prvo hteo da razgovaram sa našim vozačem. Nisu mu dozvoljavali ni da izađe napolje da to proveri, a još manje da se vrati na srpsku granicu, pa sam odmah krenuo iz Beča kolima ka njemu - priča Mlađanov sin, Vladan.

Vladanovi pokušaji da stupi u vezu barem sa mađarskim carinikom takođe su propali, budući da je ovaj odbijao da se javi na telefon više od sat vremena. Vladan je do tad komunicirao samo sa svojim ocem, koji je u međuvremenu od bolova i slabosti na sva njegova pitanja počeo da odgovara sa “dobro” i “hladno je”.

- Oko pola 9 sam ga čuo poslednji put. Graničari su tek tad počeli da se javljaju na njegov telefon, ali je jedino što su mi rekli bilo “jako je loše”. Molio sam ih da pozovu Hitnu pomoć jer mi je otac bolestan, podsećajući ih na situaciju u našoj zemlji, kao i na to da je razlog zbog kog on želi da stigne u Beč to što više nema gde da stanuje - nastavlja Vladan.Blic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track