GORAN BOJANIĆ KRAO AUTOMOBILE: Uhapšen saradnik Miloša Delibašića
Foto: Damir Dervišagić

Osumnjičen za krađu automobila

GORAN BOJANIĆ KRAO AUTOMOBILE: Uhapšen saradnik Miloša Delibašića

Crna Hronika -
Bojanić (28), koji je 28. marta ranjen u sačekuši na Zvezdari, krajem decembra sa Nikolom Rovčaninom (33) ukrao „škodu oktaviju“

BEOGRAD - Ponovo iza rešetaka.

Goran Bojanić (28), pripadnik grupe Miloša Delibašića, koji je nedavno ranjen u sačekuši na Zvezdari, uhapšen je zbog sumnje da je u noći između 30. i 31. decembra prošle godine ukrao automobil „škoda oktavija“. Sa njim je priveden i Nikola Rovčanin (33), vođa jedne od najorganizovanijih grupa kradljivaca automobila, koji je zbog toga u februaru ove godine osuđen pravosnažno na sedam i po godina zatvora.Filmska potera- Bojanić i Rovčanin ukrali su automobil na Čukarici i krenuli ka Čačku da ga, najverovatnije, predaju naručiocu krađe. Rovčanin je išao svojim automobilom ispred Bojanića i obaveštavao ga o policijskim patrolama. Iako su bili na stalnoj telefonskoj vezi, jedna od patrola ih je zaustavila u Gornjem Milanovcu, pa su se oni dali u beg - kaže sagovornik Kurira iz istrage.

Crna Gora... Hapšenje Delibašića
Crna Gora... Hapšenje Delibašića

Tokom filmske potere Bojanić i Rovčanin su uspeli da pobegnu, ali su morali da ostave ukradenu „oktaviju“, koju je policija našla. Njih dvojica su se kasnije primirili, a 28. marta Bojanić je dospeo u žižu javnosti nakon što je ranjen u sačekuši na parkingu u Ulici Koste Abraševića na Zvezdari.- Motiv tog napada je verovatno vezan za neko od krivičnih dela u koje je umešan kao član Delibašićeve grupe, a sumnja se da je na njega pucao neko iz klana Luke Bojovića, sa kojim je Delibašićeva banda, kao deo klana Slobodana Šaranovića, u ratu. U tom momentu policija nije znala da je Bojanić učestvovao u krađi „oktavije“ jer su dokazi za to nađeni tek pre nekoliko dana - kaže naš izvor.Hapšen zbog BojovićaMeđutim, prema nekim pretpostavkama, pravi razlog Bojanićevog hapšenja leži u činjenici da je njegov život ugrožen jer je kao blizak saradnik Miloša Delibašića potencijalna meta suparničkog klana Luke Bojovića.- Samo tri dana nakon što je Bojanić ranjen na Zvezdari, ubijen je Rade Rakonjac, prijatelj Luke Bojovića. Veruje se da je to bio odgovor na Bojanićevo ranjavanje, zbog čega suparnička strana sada traži njegovu glavu - kaže naš izvor.Inače, Bojanić je hapšen i prošlog leta u Beogradu, u isto vreme kad je Delibašić priveden u Crnoj Gori. Tad se dovodio u vezu s likvidacijom Pančevca Miloša Vidakovića, a sumnjalo se i da je pratio Nikolu Bojovića pre ubistva. Kasnije je oslobođen tih sumnji i pušten na slobodu. Drugo osnovno tužilaštvo tražilo je određivanje pritvora Goranu Bojaniću.

Biznis... Polovna „škoda“ košta do 11.000 evra
Biznis... Polovna „škoda“ košta do 11.000 evra

Presuda BojanićuZA PLJAČKU ZLATARE 7,5 GODINA ROBIJEBojanić je u aprilu pravosnažno osuđen na sedam i po godina robije zbog pljačke zlatare „Izrael dajmond centar“ u Kolarčevoj ulici 2008. Tada je ukraden nakit vredan 3,3 miliona evra, a u toj pljački je, prema optužnici, učestvovao i Miloš Delibašić, koji je oslobođen svih optužbi.

PoternicaROVČANIN U MITROVICIZa Nikolom Rovčaninom je, posle izricanja presude u februaru, raspisana poternica. Zbog toga je on, odmah nakon hapšenja, prebačen na odsluženje kazne u zatvor u Sremskoj Mitrovici.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track