VALJEVO: Poplava donela zaostalu granatu iz Drugog svetskog rata!
Foto: Fonet/Ilustracija

Otkrivena dok su čistili grad

VALJEVO: Poplava donela zaostalu granatu iz Drugog svetskog rata!

Crna Hronika -
Granata je pronađena pored korita rečice Ljubostinje, a uočili su je radnici preduzeća "Erozija" i pripadnici Vatrogasne brigade. Stanovnici obližnje Ulice Dimitrija Tucovića kažu da takvih granta ima još i da ovo nije prva otkrivena

VALJEVO - U Valjevu je danas tokom čišćenja grada pronađena granata, najverovatnije zaostala iz Drugog svetskog rata, javili su lokalni mediji.

Granata je pronađena pored korita rečice Ljubostinje, a uočili su je radnici preduzeća "Erozija" i pripadnici Vatrogasne brigade. Stanovnici obližnje Ulice Dimitrija Tucovića kažu da takvih granta ima još i da ovo nije prva otkrivena. Ekipe Policijske uprave iz Valjeva ukloniće je tokom dana.

U današnjoj akciji čišćenja Valjeva, koja se izvodi na nekoliko lokacija, od klisure Fradca do fudbalskih igrališta Budućnosti i ZSK-a, uz radnike javnih komunalnih preduzeća učestvuje više od 100 volontera.

Gradski štab za vanredne situacije, koji i dalje svakodnevno zaseda, saopštio je danas da ponovo radi vodovod "Prskavac", koji snabdeva nekoliko valjevskih i mioničkih sela. Problema, međutim, ima u višim zonama sela Bačevci. Takođe saopšteno je da danas počinje raspodela stočne hrane, iz humanitarne pomoći, namenjene stanovništu stradalom od poplava i klizišta.

Svetosavska omladina Valjevske eparhije SPC posetila je 87 Obrenovčana sa 30-oro dece smeštenih na Divčibarama i odnela im neophodnu humanitarnu pomoć. Tu pomoć danas će dobiti još 15 Obrenovčana sa devetoro dece.

Prve procene Opštinskog štaba za elementarne nepogode u Mionici ukazuju na štetu od 200 miliona dinara. Poplave i klizišta pričinile su ih na stambenim i pomoćnim objektima, poljoprivrednom zemljištu, putnoj i komunalnoj infrastrukturi.

U ljiškoj livnici, koja je privatizovana, jutros je eksplodirao kotao, javili su lokalni mediji. Dve osobe su povređene i zbrinute u lokalnom Domu zdravlja, a vatrogasci su ugasili požar.

U Lajkovcu je saniran prekid na cevovodu, koji vodu iz postrojenja u selu Nepričava vodi u Lazarevac. Iz Nepričave se i Lajkovac snabdeva vodom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track