PEČAT RUSKE MAFIJE: Baka mesec dana živela kraj mrtvog sina, snahe i unuke?!

Horor u Novoj Gradišci

PEČAT RUSKE MAFIJE: Baka mesec dana živela kraj mrtvog sina, snahe i unuke?!

Crna Hronika -
Ne verujemo da je Srećko ubio ženu i dete pa sebe. Imao je dugova i problema, ali nije bio tako lud. Policija bi se trebala pozabaviti Alinom prošlošću. Ruska mafija ubija celu porodicu, poznato je to - zaključuje Srećkov saborac

NOVA GRADIŠKA – Evo, ovde su tela ležala, ne znam da li je beba bila u krevetiću ili dole na podu pored tate i Ale. Video sam samo noge, bile su crvene. Miris je bio neizdrživ. Od šoka sam izjurio iz sobe i vikao baki da ne ulazi. Mislim da ona još nije svesna što se u kući dogodilo. Nama su policajci rekli da moramo sami očistiti krv, ispričao je Toni Žirovčić (20) sin Srećka (44), čije je telo zajedno s telima njegove supruge Ale (34) i jedno ipo godišnjeg sinčića Milana pronađeno u Ulici Slavča 9 u Novoj Gradiški.

Trostruka tragedija šokirala je mirno naselje i celi grad. Još šokantnija je činjenica da je Srećkova majka Vera gotovo mesec dana živela u kući u kojoj su bila tri leša.

- Čuli smo da je on ubio njih i sebe. Sad dolazi glasina da je neko drugi čekao trenutak kada će porodica ostati sama. Baka Vera, u čijoj kući je odnedavno živio Srećko sa suprugom Moldavkom i sinčićem, otišla je na uskrsnu misu. Tada je posljednji put videla sina, novu snahu i unučića - priča prva komšinica.

- Sećam se, rekla je da će snaha napraviti ručak. Ali kad se vratila kući, zatekla je zaključanu sobu. Požalila mi se da od ručka nije bilo ništa, a za Srećka, Alu i maloga mislila je da su otišli nekuda u goste. Skoro mesec dana nije bilo glasa od njih. Ljudi su zvali Srećka na mobilni, ali bez uspeha. Toni, Srećkov sin iz prvog braka, dolazio je obići baku Veru i još pre nedelju dana je primetio neprijatni miris iz zaključane sobe. Baka je rekla da ne želi ući jer je bila ljuta na snahu zato što nije u kuhinju iznela činiju sa kuvanim kobasicama. Bila je uverena da te kobasice smrde. Ali Toni je juče odlučio pomoću nekog starog ključa otključati vrata. Čim je kročio nogom unutra video je tela - prepričava komšinica.

Članovi ekipe za uviđaj pregledali su kuću. Obdukcija je pokazala da su rane na sva tri tela nanete nožem koji je pronađen na mestu događaja. Rasvjetljavanje tragedije nastaviće se dodatnim veštačenjima.

Toni Žirovčić smatra da je u sobi bilo borbe pre zločina.

- Jedan ormar bio je pomeren, pokućstvo razbacano. Nedostaje i ključ kojim su vrata sobe bila zaključana. Mene su policajci dvaput ispitali - kaže Toni.

U Novoj Gradišci se moglo čuti da baka Veronika (70) nije podvrgnuta policijskom ispitivanju, ali da se kriminalisti iz Slavonskog Broda to tek spremaju učiniti. Ključ koji sin Toni spominje nije pronađen, ali ne isključuje se mogućnost da je ipak negde u sobi ili oko kuće, a policijski spisi pamte i slučajeve kada je ubica u rastrojstvu progutao ključ prije nego što je digao ruku na obitelj i sebe.

- Ne verujemo da je Srećko ubio ženu i dete pa sebe. Imao je dugova i problema, ali nije bio tako lud. Policija bi se trebala pozabaviti Alinom prošlošću. Ruska mafija ubija celu porodicu, poznato je to - zaključuje Srećkov saborac.

( Jutarnji list.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track