SAHRANJEN NARKO-BOS: Škrbić ispraćen uz pesmu Mitra Mirića

U Kaću se oprostili od novosadskog narko-bosa

SAHRANJEN NARKO-BOS: Škrbić ispraćen uz pesmu Mitra Mirića

Crna Hronika -
Na pogrebu je upadljivo bilo prisustvo gomile nabildovanih momaka, koji su došli kao pratnja ljudima iz kriminalnog sveta u crnim džipovima i luksuznim limuzinama

KAĆ - Ispratilo ga nekoliko stotina ljudi.

Novosadski narko-bos Vojislav Voja Škrbić (40), koji je ubijen u četvrtak uveče u Novom Sadu, sahranjen je juče na groblju u Kaću. Ispraćen je uz tamburaše i pesmu Mitra Mirića „Voli me danas više nego juče“, a na pogrebu je bilo nekoliko stotina ljudi.Upadljivo je bilo prisustvo gomile nabildovanih momaka, koji su uglavnom stigli kao pratnja ljudima iz kriminalnog sveta u crnim džipovima i luksuznim limuzinama s novosadskim, beogradskim, čačanskim tablicama... Opelo su održala dva sveštenika, a ispred kapele okupljenima se obratio Škrbićev prijatelj.Ubice još u bekstvu- Brate, odlaziš od nas, ali znaj da ćeš i dalje biti s nama, hodati s nama. Vojo, ti si za nas bio i ostaćeš veliki čovek, veliki brat... Ostavio si nas, a nismo ispunili sve zajedničke planove, nismo ostvarili sva nadanja. Tvoja porodica može biti ponosna što je majka imala takvog sina, brat brata, a mi odanog druga i vernog prijatelja - rekao je u govoru prijatelj pokojnika.Potraga za Škrbićevim ubicama i dalje traje.- Sasvim je sigurno da je u Škrbića pucao Dušan Buha (25) iz Bačkog Dobrog Polja, koji se do pre godinu dana zvao Želimir Višković zvani Željo i Bocke. Promenio je ime i prezime, uzevši prezime Miloša Buhe (43) iz Stepanovićeva, koji je bio s njim u restoranu „Gondola“ kad je Škrbić likvidiran - kaže izvor Kurira, i dodaje da je Škrbić najverovatnije ubijen jer je pokušao da reketira osumnjičene u kladioničarskim poslovima.Iz BMW u „audi“Prema rečima našeg sagovornika, BMW 5 koji je pronađen u Beočinu vozio je Dušan, dok je Miloš vozio BMW 7.- Automobil koji je pronađen korišćen je samo do Beočina, gde je i ostavljen, a pretpostavlja se da je Dušan prešao u „audi“. Sve je policijski rešeno, očekujemo njihovo skoro hapšenje. Svaki policajac je dobio njihovu sliku, obavešteni su ljudi na graničnim prelazima, kao i zemlje u okruženju, budući da su njih dvojica izvesno vreme bili u inostranstvu - objasnio je izvor Kurira.

Ubijen... Vojislav Škrbić
Ubijen... Vojislav Škrbić

Nalaz obdukcijeKORISTILI DUMDUM METKEObdukcijom je utvrđeno da je Vojislav Škrbić ubijen dumdum mecima, čija je svrha da se žrtvi nanese što veća šteta.- Ti meci funkcionišu tako da se zrno pri udaru u metu rascveta, raširi. Velike površine i oštrih ivica, destabilisano uleti u telo i kida tkivo, izazivajući masivno krvarenje - objasnio je naš sagovornik iz istrage, i dodao da je ova vrsta municije zabranjena kao nehumana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track