UBISTVO NA BLEJVOČU: Svedok tvrdi da Kurtović nije hteo da prođe kroz metal detektor!
Foto: Dado Đilas

Ubistvo Ivana Cvetkovića

UBISTVO NA BLEJVOČU: Svedok tvrdi da Kurtović nije hteo da prođe kroz metal detektor!

Crna Hronika -
Dimitrijević je dao sličan iskaz kao i optuženi Kurtović, s obzirom da je u pucnjavi i on bio ranjen. On je kazao da su na splav došli nakon proslave krštenja i da je sukob izbio već na samom ulazu, kada je Cvetković verbalno napao i pretio Kurtoviću "otvaranjem lobanje", jer nije prošao kroz KD vrata koja detektuju metal

BEOGRAD - U Višem sudu u Beogradu danas je nastavljeno suđenje Marku Kurtoviću (33), optuženom da je u julu 2012. godine ubio radnika obezbeđenja splava "Blejvoč" Ivana Cvetkovića (26).

Danas su kao svedoci događaja saslušani Kurtovićev prijatelj Dušan Dimitrijević, kao i drugi radnik obezbeđenja Marko Dajčić.

Dimitrijević je dao sličan iskaz kao i optuženi Kurtović, s obzirom da je u pucnjavi i on bio ranjen. On je kazao da su na splav došli nakon proslave krštenja i da je sukob izbio već na samom ulazu, kada je Cvetković verbalno napao i pretio Kurtoviću "otvaranjem lobanje", jer nije prošao kroz KD vrata koja detektuju metal.

Potom je saslušan drugi radnik obezbeđenja na "Blejvoču" Marko Dajčić koji je ispričao da je Kurtović napao Cvetkovića jer nije želeo da prođe kroz KD vrata, a da je potom rekao da njega "niko ne sme da pretresa". Potom je došlo do komešanja i Kurtović je izvadio pištolj i upucao Cvetkovića. Kurtović je kazao da svedok ne govori istinu, nakon čega je ponovio da mu je žao što je Cvetković ubijen. Potom se okrenuo ka oštećenoj porodici koja je prisustvovala današnjem suđenju i izjavio im saučešće.

Nastavk suđenja zakazan je za 10 maj.

( Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja