PORESKA POLICIJA: Nova krivična prijava protiv rukovodilaca Galenike!
Foto: Nemanja Pančić

Malverzacije

PORESKA POLICIJA: Nova krivična prijava protiv rukovodilaca Galenike!

Crna Hronika -
Ova krivična prijava Poreske policije odnosi se na potpuno nova krivična dela i lica od kojih su neka već procesuirana u Tužilaštvu za organizovani kriminal.Tužilaštvo je podiglo jednu optužnicu protiv osumnjičenih za malverzacije sa Galenikom, a dve istrage su već u toku

BEOGRAD - Poreska policija podnela je danas novu krivičnu prijavu protiv devet ljudi na odgovornim funkcijama u Galenici i Velefarmu, među kojima su bivši direktor i predsednik UO Galenike Nenad Ognjenović i Dragan Backović.

Ognjenović i Backović su uhapšeni u nedelju, zbog sumnje da su mahinacijama oštetili "Galeniku" za više od 75 miliona evra zajedno sa još sedam osumnjičenih.

Ova krivična prijava Poreske policije odnosi se na potpuno nova krivična dela i lica od kojih su neka već procesuirana u Tužilaštvu za organizovani kriminal.Tužilaštvo je podiglo jednu optužnicu protiv osumnjičenih za malverzacije sa Galenikom, a dve istrage su već u toku.

Nova krivična prijava koja je objavljena na sajtu Poreske uprave, osim protiv Ognjenovića i Backovića, podneta je protiv D.Š, pomoćnika generalnog direktora Galenike, D.V, generalnog direktora i predsednika Upravnog odbora Velefarma, R.L, ovlašćenog lica Velefarma VFB, M.V, direktora i ovlašćenog lica za zastupanje Velefarma VFB.Njom su obuhvaćeni finansijski direktor Velefarm holdinga M. M. zatim Lj.K, rukovodilac za finansijske poslove u Velefarm holdingu i T.V, direktor računovodstva u Velefarm holdingu i ovlašćeno lice za zastupanje Velefarma VFB.

Poreska uprava je navela da su osumnjičeni od novembra 2008. do kraja 2012. godine oštetili Galeniku tako što su njenju robu isporučivali Velefarmu, a sredstvo obezbeđenja plaćanja bile su menice koje su po nalogu N.O. i D.Š. naplaćivane s računa Galenike.Po nalogu osumnjicenog D.B, Galenika je isplatila kredit holdinga Velefarm kod banke Unikredit od 2,2 miliona evra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track