PALI NA 50 EVRA: Zubar i sestra uhapšeni u niškom zatvoru zbog primanja mita!
Foto: Marina Lopičić

Suzbijanje korupcije

PALI NA 50 EVRA: Zubar i sestra uhapšeni u niškom zatvoru zbog primanja mita!

Crna Hronika -
Stomatolog V. P. i stomatološki tehničar M.M sumnjiče se da su primali mito za zubarske usluge koje nisu predviđene Zakonom o izvršenju krivičnih sankcija

NIŠ - Zubar i njegova pomoćnica u niškom zatvoru uhapšeni su danas zbog sumnje da su primali mito od osuđenika, saopštila je Uprava za izvršenje krivičnih sankcija.

Stomatolog sa stalnim zaposlenjem u Kazneno-popravnom zavodu u Nišu V. P. i stomatološki tehničar M.M. zaposlena na određeno vreme, uhapšeni su danas na radnom mestu jer su primali mito za zubarske usluge koje nisu predviđene Zakonom o izvršenju krivičnih sankcija (ZIKS).

Uhapšeni su na radnom mestu u zubarskoj ordinaciji koja se nalazi u okviru zatvorenog dela niškog zatvora.

Prilikom pretresa, kod V.P. je pronađena novčanica od 50 evra koju je primio od osuđenika neposredno pred privođenje.

Oboma im je određeno policijsko zadržavanje i protiv njih će Tužilaštvo u Nišu podneti krivične prijave.

Do završetka krivičnog postupka zubar i sestra su suspendovani, a upravnik Kazneno-popravnog zavoda u Nišu doneo je rešenja o udaljenju sa radnog mesta.

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija nastavlja odlučnu borbu protiv korupcije kao i odličnu saradnju sa Policijskom upravom i Tužilaštvom u Nišu i drugim gradovima.

Otkrivanje i sprečavanje svih vidova kršenja radnih dužnosti i obaveza zaposlenih u sistemu izvršenja biće nastavljeno i u budućnosti, ističe Uprava za izvršenje krivičnih sankcija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track