AFERA TOPČIDER: Vuk Tufegdžić se nije pojavio na suđenju!
Foto: Kurir

Sudija skrenula pažnju

AFERA TOPČIDER: Vuk Tufegdžić se nije pojavio na suđenju!

Crna Hronika -
Porodice smatraju da je Tufegdžić koji je vodio istragu ubistva njihovih sinova po tuđem nalogu lažirao istragu, a potom slučaj predstavio kao ubistvo i samoubistvo

BEOGRAD - Bivši vojni istražni sudija Vuk Tufegdžić, koji je optužen za ometanje istrage u slučaju "Topčider", nije se danas pojavio u Višem sudu, zbog čega je suđenje odloženo.

Viši sud je krajem marta usvojio optužnicu protiv Tufegdžića, koju su protiv njega podnele porodice ubijenih gardista u "Topčideru" Dražena Milovanovića i Dragana Jakovljevića.

Porodice smatraju da je Tufegdžić koji je vodio istragu ubistva njihovih sinova po tuđem nalogu lažirao istragu, a potom slučaj predstavio kao ubistvo i samoubistvo.

Zastupnici porodica su nekoliko godina pokušavali da Tufegdžića i ostale vodeće aktere ove afere pošalju na sud, ali je optužnica napisana i usvojena tek pre dva meseca.

Otežavajuća okolnost je ta što krivično delo koje mu se stavlja na teret zastareva početkom oktobra, do kada bi Tufegdžić morao da bude pravosnažno osuđen ili oslobođen.

Već na samom početku procesa, Tufegdžić koji se danas bavi advokaturom, pokušao je, prema rečima zastupnika porodica gardista, da opstruira proces.

Naime, on je najpre zatražio izuzeđe predsednice sudskog veća Marine Anđelković, za koju smatra da može biti pristrasna u ovom postupku.

Viši sud je međutim, odbio njegov predlog kao neosnovan, ocenjujući da ne postoje nikakve indicije da bi sudija Anđelković mogla da bude pristrasna.

Današnje suđenje je odloženo jer se okrivljeni nije pojavio, zbog čega je sudija Anđelković skrenula pažnju da će, ukoliko se i sledeći put ne pojavi, morati da pribegne određenim sankcijama, imajući u vidu mogućnost zastarevanja krivičnog dela.

( Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track