VRANJE: Izgoreo salon nameštaja, šteta pet miliona dinara!
Foto: T.S. Dopinsik Kurira

Pune ruke polsa za vatrogasce

VRANJE: Izgoreo salon nameštaja, šteta pet miliona dinara!

Crna Hronika -
Davor Nastasović, vlasnik objekta kaže da su primetli kada je svanulo tragove krvi koje su pratili do jedne ulice u kojoj su zatekli osumnjičenog kako previja rane od posekotina, a vidljive su bile i opekotine po glavi i rukama

VRANJE - U noći između nedelje i ponedeljka zapaljen je unutrašnji deo salona nameštaja „ Forma max“ , pored glavne autobuske stanice u Vranju.

Prema prvim procenama materijalna šteta je pet miliona dinara, a nameštaj koji nije zahvaćen vatrom sada je potpuno neupotrebljiv.

Požar koji je zahvatio oba sprata kompletno je uništio inventar prodavnice, a zbog velike temperature popucala su i stakla na ovom objektu.Kako se saznaje, inspektori PU Vranje već su uhapsili osumnjičenog za ovaj požar koji je priveden na osnovu naloga Osnovnog javnog tužilaštava.

Osumnjičeni P.D. od ranije je poznat policiji, a do njega se došlo na osnovu tragova krvi koje je ostavio za sobom prilikom nasilnog izlaska. Prilikom privođenja kod njega je pronađen i bicikl koji je koristio prilikom bekstva sa mesta zločina.

Davor Nastasović, vlasnik objekta kaže da ga je o pažaru obavestio prijatelji čiji se sin vraćao sa proslave maturske večeri.

- Oko pola četiri ujutru od više ljudi dobio sam poziv da prodavnica gori. Vatrogasci su ubrzo potom ugasili požar, a na lice mesta došla je i policija. Kada je svanulo primetili smo tragove krvi koje smo pratili do jedne ulice i tada smo pozvali interventnu patrolu – rekao je Nastasović.

Nastasović objašnjava da su osumnjičenog zatekli kako previja rane od posekotina, a vidljive su bile i opekotine po glavi i rukama. Nađen je i bicikl koji je doveden u vezu sa izvršenjem zločina jer je P.D. ostavio kacigu na mestu izvršenja krivičnog dela.

P.D. je kako se saznaje zbog ozbiljnosti povreda prebačen u niški Klinički centar.

T.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track