BIZARNO SAMOUBISTVO U MARTONOŠU: Mladić (21) pucao u sebe iz pištolja za ubijanje stoke!
Foto: Saša Urošev

BIZARNO SAMOUBISTVO U MARTONOŠU: Mladić (21) pucao u sebe iz pištolja za ubijanje stoke!

Crna Hronika -
U dve trećine slučajeva, samoubice se odlučuju na vešanje, ali ima i bizarnih suicida poput onog koji se dogodio u petak kad je A.A. (21) iz Martonoša, pucao u sebe iz pištolja za ubijanje stoke

KANJIŽA - Strašno !

Sumorna je činjenica da se po broju samoubistava, sever Vojvodine već godinama nalazi pri samom vrhu “crne liste” u našoj državi. Prema podacima Policijske uprave Kikinda, u dve trećine slučajeva, samoubice se odlučuju na vešanje. Nešto ređe ubijaju se vatrenim ili hladnim oružjem, a ruku na sebe dižu skokom sa visine i utapanjem:­

Ni samoubistva izvršena na bizar način, nažalost, nisu neuobičajena. Posledni slučaj dogodio se u petak kad je A.A. (21) iz Martonoša kod Kanjiže, pucao u sebe iz pištolja za ubijanje stoke. Mladić je preminuo u bolnici.

Početkom prošle godine supružnici iz ovog sela su živote okončali davljenjem u Tisi. Ranijih godina bilo je slučajeva ispijanja pesticida, ili kad je čovek oko sebe obmotao električne kablove, a zatim izazvao strujni udar.

Pamti se i slučaj kad je jedan muškarac sam sebe zaklao. U odnosu na žene, i do tri puta više muškaraca se odlučuje na samoubistvo­ kažu u policiji.

Duševna ili telesna bolesti, ali i nepovoljne sociopatološke životne okolnosti izazvane narušenim bračnim, poslovnim ili međuljudskim odnosima, najčešći su razlozi samoubistava. Povod ili takozvani „okidač“može da bude i neki sitan, za posmatrača besmislen događaj, koji prazni dotle dugo kulminirane afekte. Istraživanja kikindske policije obavljena za period od 1995. do 2009. godine, pokazala su da je u šest opština Severnobanatskog okruga, ruku na sebe diglo 846 ljudi.

Broj osoba koje su, iz nekog razloga, sebi oduzeli život, dvostruko je veći od onih koji su ubijeni, ili su stradali u saobraćajnim nesrećama i požarima. U analiziranom periodu, u saobraćajnim nesrećama je poginulo 340 ljudi, u požarima 40, dok je ubijeno 50 osoba. S.U.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja