BEOGRAD: Saslušan Đorđe Prelić!
Foto: Kurir

Ubistvo Bris Tatona

BEOGRAD: Saslušan Đorđe Prelić!

Crna Hronika -
Posle saslušanja Krivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu dalo je nalog da se sprovede u zatvor na izdržavanje petnaestogodišnje kazne

BEOGRAD - Krivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu danas je saslušalo osuđenog Đorđa Prelića koji je izručen Srbiji, i potom dalo nalog da se sprovede u zatvor na izdržavanje petnaestogodišnje kazne zbog ubistva francuskog državljanina Brisa Tatona, saopštio je danas Viši sud.

Presuda Preliću je pravosnažna, a on je, prema pisanju medija, izručen iz Španije u sredu, pošto su vlasti te države usvojile zahtev Ministarstva pravde Srbije za ekstradiciju.

Prelić je, nakon višegodišnjeg skrivanja, uhapšen u februaru 2013. Barseloni. On je iz Srbije pobegao odmah nakon što je grupa navijača Partizana 17. septembra 2009. na Obilićevom vencu pretukla Tatona, koji je umro od posledica prebijanja.

Viši sud u Beogradu je 2011. Prelića u odsustvu osudio na 35 godina zatvora, jer je bio organizator napada, a Apelacioni sud mu je 2012. kaznu smanjio na 15.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track