ARSENAL ZA TERORISTIČKE NAPADE: Policija pronašla oružje kod Velikog Trnovca!
Foto: Beta

Skriveno u napuštenoj kući

ARSENAL ZA TERORISTIČKE NAPADE: Policija pronašla oružje kod Velikog Trnovca!

Crna Hronika -
Do sada je izvađeno 12 ručnih bacača, tri tromblonske mine, 720 metaka i šest barutnih punjenja za ručni bacač

BUJANOVAC - U dvorištu džamije u selu Turija kod Velikog Trnovca pronađena velika količina oružja. Sumnja se da je ono trebalo da bude iskorišćeno za teroristički akt.

Do sada je izvađeno 12 ručnih bacača, tri tromblonske mine, 720 metaka i šest barutnih punjenja za ručni bacač. Oružje je pronašao vlasnik firme koja je angažovana za popravke tog objekta.

Republički javni tužilac Zagorka Dolovac je rekla da se sumnja da su pronađeno oružje i eksplozivne naprave trebalo da budu iskorišćene za teroristički akt.

"Danas je Više javno tužilaštvo u Vranju izvršilo uviđaj u dvorištu džamije u selu Turija kod Velikog Trnovca, u kome je pronađena zakopana velika količina oružja, municije i eksplozivnih materija. Postoje indikacije koje govore u prilog tome da je ovo oružje trebalo da bude upotrebljeno za terorističke aktivnosti. Očekujem da će u vrlo kratkom roku nadležni državni organi identifikovati osobe koje se dovode u vezu s nabavkom i čuvanjem ovog oružja i municije i da će protov njih biti pokrenut krivični postupak u skladu sa zakonom", izjavila je ona.

"Kao republički javni tužilac želim da poručim- država Srbija neće tolerisati rušenje ustavnog poretka i ugrožavanje sigurnosti svojih građana. Svaka teroristička aktivnost biće najstrože kažnjena, a krivci privedeni pravdi", dodala je ona.

( B 92)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja