DOŽIVEO ŠOK: Podigao sebi bistu, a lopovi mu je ukrali s groba!
Foto: Kurir

Vandalizam u Gornjem Milanovcu

DOŽIVEO ŠOK: Podigao sebi bistu, a lopovi mu je ukrali s groba!

Crna Hronika -
Bista je dominirala čitavom okolinom i čekalo se kada ću ja da joj se pridružim, ali su je lopovi odneli pre moga dolaska, kaže Svetomir koji je odlučio da pogled sa biste bude okrenut prema Crvenom trgu u Moskvi zbog čega je angažovao geometre da mu tačno odrede pravac

GORNJI MILANOVAC - Svetomir Vujović (83) iz Nevada kod Gornjeg Milanovca pre 30 godina napravio je svoju spomen bistu na mestu gde je odlučio da mu bude večna kuća, ali je ove sedmice ona ukradena.

Bista je postavljena na najviše brdo u selu, koje se zove Veliki vrh, jer je Svetomir, koga svi znaju po imenu Cigo, odlučio da tu bude sahranjen.

Kako je Svetomir izjavio, bista je dominirala čitavom okolinom i "čekalo se kada ću ja da joj se pridružim, ali su je lopovi odneli pre moga dolaska".

"Veliki sam pristalica Rusije i njenog naroda i tada sam odlučio da mi pogled sa biste bude okrenut prema Crvenom trgu u Moskvi zbog čega sam angažovao geometre da mi tačno odrede pravac", priča Cigo.

On kaže da je pre 30 godina odlučio da njegov posmrtni pogled zauvek bude prema Moskvi, iako nikada nije bio komunista, a potiljak prema Londonu.

O krađi su ga obavestili slučajni prolaznici i odmah je prijavio policiji, a sada, iako u dubokoj starosti krenuo je po stovarištima sekundarnih sirovina u ovom delu Srbije, nadajući se da će pronaći bistu koju su mu lopovi odneli.Ističe da ako mu neko javi da je pronađena bista sledi velika nagrada.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track