PRESUDA ZA TRAGEDIJU U KONTRASTU: Za šest žrtava 30 godina zatvora!
Foto: Slađana Stojanović

Izrečene presude

PRESUDA ZA TRAGEDIJU U KONTRASTU: Za šest žrtava 30 godina zatvora!

Crna Hronika -
Vlasnik lokala Alojz Ganić (68) osuđen je na 5 godina zatvora, dvojica zakupaca, Slaviša Stanišić (46) na 9 godina, Dejan Ratković (36) na 7 godina i električar Miroslav Papuga (50) na 9 godina zatvora

NOVI SAD - Vlasnik lokala Alojz Ganić (68) osuđen je na 5 godina zatvora, dvojica zakupaca, Slaviša Stanišić (46) na 9 godina i Dejan Ratković (36) na 7 godina kao i električar koji je obavljao popravke u klubu, Miroslav Papuga (50) na 9 godina zatvora.

Posle skoro dve godine maratonskog suđenja u Višem sudu u Novom Sadu, sudija Borvoj Pap izrekao je u 13 časova, presude za slučaj "Kontrast", u kojem su u požaru nastradalo šestoro mladih.

U obrazloženju presude, sudija Pap je kazao da je vlasnik objekta Ganić znao da će u objektu biti diskoteka kroz koju će prolaziti veliki broj ljudi, a ipak nije pribavio saglasnost od uprave za zaštitu od požara.

Sudija je obrazlažući presudu za zakupce rekao da su pokrenuli rad diskoteke, iako su znali da vlasnik objekta nije pribavio saglasnost od uprave za zaštitu požara, ali i da Stanišić i Ratković nisu ništa uradili da je pribave.

U požaru u diskoteci "Kontrast", 1. aprila 2012. godine život su izgubili Marina Aničić (25) iz Čuruga, Tamara Miladinović (25) iz Novog Sada, Milena Dalmacija (28) iz Futoga, Zoran Ignjatović (28) iz Gacka, Marko Pavlović (29) iz Kragujevca i Renato Vuković (20) iz Kikinde.

Slađana Stojanović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track