PRIŠTINA: Trojica uhapšenih teroristi Al Nusre!
Foto: KURIR

Borili se u Siriji

PRIŠTINA: Trojica uhapšenih teroristi Al Nusre!

Crna Hronika -
Za Ilira Berišu (25), Jetmira Kučuka (22) iz Kačanika i Sedata Topjanija (30) se sumnja da su u vezi sa nekoliko terorističkih grupa u nekoliko islamskih zemalja

BEOGRAD - Za trojicu osumnjičenih za terorizam, koji su juče uhapšeni u Kačaniku na Kosovu, pretpostavlja se da su pripadnici terorističke organizacije Al Nusra i da su se borili u Siriji. Njima je tužilac odredio meru zadržavanja od 48 sati.

Uhapšeni su Ilir Beriša (25), Jetmir Kučuku (22) iz Kačanika i Sedat Topjani (30) iz Đeneral Jankovića a za još jednom osobom se traga, saopštila je kosovska policija.

Za njih se sumnja da su u vezi sa terorističkim grupama u nekoliko islamskih zemalja, prenosi koha.net.

Posle višemesečne istrage, Direkcija protiv terorizma je uz podršku specijalnog tuzilaštva Kosova jutros oko šest sati uhapsila osumnjičene za krivicna dela organizovanje i ucešće u terorističkoj grupi, regrutacija za terorizam kao i podstrekivanje mržnje, svadje ili nacionalne, etničke i verske netrpeljivosti.

Policijsku operaciju " Udarac" realizovala je Direkcija uz podršku drugih policijskih jedinica i specijalnih jedinica.

Tokom pretresa u dva objekta u Kačaniku i Djeneral Jankoviću, zaplenjeni su kompjuteri, sim kartice, pištolj s gasom, propagandni materijal, vojna uniforma, pasoši, dvogledi...

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track