RATNI ZLOČIN U TRNOVU: Tri Bošnjaka otužena za ubistvo 90 Srba!

Najviše žrtava bili su starci

RATNI ZLOČIN U TRNOVU: Tri Bošnjaka otužena za ubistvo 90 Srba!

Crna Hronika -
Nekadašnjim pripadnicima MUP-a Republike BiH, TO BiH, Armije BiH i Hrvatskih oružanih snaga, optužnicom se stavlja na teret učešće u udruženom zločinačkom poduhvatu sa ciljem višestrukog ubistva civila srpske nacionalnosti

SARAJEVO - Tužilac Posebnog odelenja za ratne zločine Tužilaštva Bosne i Hercegovine optužilo je Edhema Godinjaka, Medarisa Šarića i Mirka Bunoza za ratni zločin protiv civila i ratnih zarobljenika na širem području opštine Trnovo kod Sarajeva, gde je ubijeno više od 90 Srba.

Nekadašnjim pripadnicima MUP-a Republike BiH, TO BiH, Armije BiH i Hrvatskih oružanih snaga, optužnicom se stavlja na teret učešće u udruženom zločinačkom poduhvatu sa ciljem višestrukog ubistva civila srpske nacionalnosti, protivpravnog hapšenja i zatvaranja u objektima na području Trnova, paljenja imovine, ubistva i nečovečnog postupanja prema zarobljenim pripadnicima VRS.

Među žrtvama je bilo najviše staraca (neki i preko 80 godina), veći broj žena, kao i dete rođeno 1990. godine. Reč je o jednoj od najobimnijih optužnica Tužilaštva BiH u okviru koje je, uz pomoć kolega iz Srbije, predloženo saslušanje oko 140 svedoka i priloženo više od 300 dokaznih materijala, saopštilo je srpsko Tužilaštvo za ratne zločine.

Nakon dugotrajne i temeljne istrage u ovom predmetu, prikupljeni su dokazi o pojedinačnim izvršenjima ratnih zločina na području više sela u regionu Trnova protiv više desetina identifikovanih počinilaca.

Predmeti će biti predloženi za procesuiranje u nadležnim entitetskim pravosudnim institucijama.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track