OSIJEK: Novosađanin poginuo u sletanju kamiona!

Saobraćajna nesreća

OSIJEK: Novosađanin poginuo u sletanju kamiona!

Crna Hronika -
Do nesreće je došlo na 44-om kilometru autoputa u smeru Slavonskog Broda, gde je teretno vozilo novosadskih registracija iz zasad neutvrđenih razloga sletelo s kolovoza

OSIJEK - Vozač teretnog vozila iz Novog Sada, čiji identitet još nije utvrđen, poginuo je u saobraćajnoj nesreći koja se oko 11 sati, dogodila na autoputu A5, kod odmorišta Beketinci, saopštila je osječko-baranjska policija.

Do nesreće je došlo na 44-om kilometru autoputa u smeru Slavonskog Broda, gde je teretno vozilo novosadskih registracija iz zasad neutvrđenih razloga sletelo s kolovoza, rekao je portparol Policijske uprave osječko-baranjske Vlado Krznarić.

Policija obavlja uviđaj kojim će se utvrditi uzroci i okolnosti nesreće, a vatrogasci iz vozila izvlače telo poginulog vozača, čiji identitet za sada nije utvrđen.

Više od sat vremena trebalo je osječkim vatrogascima da iz potpuno smrskanog kamiona novosadskih registracija izvuku telo poginulog vozača (30). Policija još utvrđuje razloge kako je došlo do izletanja s autoputa i prevrtanja kamiona natovarenog šećerom iz osječke šećerane.

Prema tragovima na autoputu zasad se samo pretpostavlja da je vozač, nakon što je desnim točkovima zakačio travnatu površinu, pokušao naglim skretanjem vratiti vozilo u saobraćajnu traku, ali nije uspeo.

- Podloga je mekana i naši alati za podizanje teških tereta bili su gotovo neupotrebljivi. Trebali smo upotrebiti svu silu tehnike da bi uspeli podići potpuno smrskanu kabinu i iz nje izvući telo. Koliko je kamion bio u lošem stanju neka vam ilustrira podatak da mi niti nakon izvlačenja vozača nismo odmah mogli znati je li neko još bio s njim u kabini, ispričao je komandir osječkih vatrogasaca Boris Banjan.

Kamion je izletio na 43. kilometru autoputa Slavonika nedaleko izlaza Čepin, a kretao se iz Osijeka u smeru Đakova.

Koliko je komplikovano bilo izvlačenje tela vozača ukazuje podatak da je u akciji učestvovalo više od deset vatrogasaca pristiglih u tri vozila, odnosno cela dežurna smena osječke profesionalne vatrogasne jedinice, a u stanje pripravnosti bila dignuta dobrovoljna vatrogasna društva iz okolnih sela. Osim komplikovane akcije spašavanja, vatrogasci su bili i u borbi sa vremenom, jer svo vreme akcije pored njih, s obe strane kamiona, iz rezervoara je curilo gorivo i pretilo je zapaljenje. ( Tanjug/24.sata.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track