SASLUŠAN: Predsednik Privredne komore Beograda brani se sa slobode!
Foto: Fonet Nenad đorđević

Zloupotreba službenog položaja

SASLUŠAN: Predsednik Privredne komore Beograda brani se sa slobode!

Crna Hronika -
Sudija za prethodni postupak im je odredio meru zabrane napuštanja boravišta uz obavezu javljanja svakog prvog radnog dana u mesecu Policijskoj stanici Vračar. Takođe im je određena mera zabrane korišćenja sredstava komunikacije (telefon i Internet), kao i prilaženje i sastajanje sa svedocima koji treba da budu ispitani tokom istrage

BEOGRAD - Viši sud u Beogradu nije odredio pritvor, već je pustio da se brane sa slobode predsednik i generalni sekretar Privredne komore Beograda Milan Janković i Ivana Zeljković koji se sumnjiče da su zloupotrebom službenog položaja oštetili Komoru za oko 21,7 miliona dinara.

Sudija za prethodni postupak im je odredio meru zabrane napuštanja boravišta uz obavezu javljanja svakog prvog radnog dana u mesecu Policijskoj stanici Vračar. Takođe im je određena mera zabrane korišćenja sredstava komunikacije (telefon i Internet), kao i prilaženje i sastajanje sa svedocima koji treba da budu ispitani tokom istrage, izjavila je portparolka Višeg suda u Beogradu Dušica Ristić.

Janković se sumnjiči da je stan koji je plaćen 25,9 miliona dinara otkupio za četiri miliona, a u tome mu je, mimo zakona i odluke Upravnog odbora, pomogla generalni sekretar PKB Ivana Zeljković.

Policija je u ponedeljak, kada su uhapšeni, saopštila da postoje osnovi sumnje da je Janković Upravnom odboru PKB u svojstvu predsednika podneo zahtev za rešavanje stambenog pitanja, navodeći da nema rešeno stambeno pitanje.

Zeljkovićeva je nakon toga sa njim zaključila ugovor o zakupu stana od 102 kvadratna metra u Beogradu, koji je kupila PKB. Policija je dodala da je istog dana kada je stan kupljen, Janković podneo zahtev za otkup stana, prilažući dokumentaciju i izjave članova porodice u kojima se navodi da nemaju rešeno stambeno pitanje.

Rešavajući ovaj zahtev, Zeljkovićeva je istog dana, suprotno Statutu Privredne komore Beograda i bez odluke Upravnog odbora, primenjujući nevažeće odredbe Zakona o stanovanju, zaključila sa Jankovićem ugovor o otkupu stana , iako je znala da on ima rešeno stambeno pitanje”, navodeno je u saopštenju MUP-a.

Na taj način su kako se sumnja pribavili imovinsku korist od 21.708.959 dinara i za taj iznos oštetili Privrednu komoru Beograda.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track