MONSTRUM BEZ DUŠE: Taste, samo ti lezi, ubio sam ti ćerku!
Foto: Kurir Štampano

Ubica iz Ivanjice se ni za trenutak nije pokajao

MONSTRUM BEZ DUŠE: Taste, samo ti lezi, ubio sam ti ćerku!

Crna Hronika -
Ovo je Mišo Drašković (63) rekao ocu svoje supruge Roksande (65), koju je minut pre toga zaklao nožem u njenoj kući u selu Šume

IVANJICA - Mišo Drašković (63), koji je u četvrtak po podne u selu Šume kraj Ivanjice zaklao suprugu Roksandu (65), posle zločina nije pokazao ni trunku kajanja. Sa flašom rakije u ruci, pošto je prethodno oprao krv sa ruku i skinuo okrvavljeni vuneni džemper, upao je u sobu u kojoj je ležao Roksandin otac Radovan (91) i rekao mu: „Samo ti lezi, ubio sam ti ćerku!“

Žrtva ... Roksanda Drašković
Žrtva ... Roksanda Drašković

Šokirao portiraZločinac je nakon toga pobegao u šumu, a star i bolestan Radovan, koji zbog slabog sluha nije znao šta se pre toga desilo u susednoj sobi, skočio je sa kreveta. Ćerku je našao u lokvi krvi, a njegovo zapomaganje ubrzo su čule komšije.- Krvnik je niz šumu strčao do kapije preduzeća „Proleter“ i tamo portiru rekao da mu pozove ćerku Radu, koja u toj firmi radi. Rekao mu je: „Zovi mi Radu da joj kažem da sam joj ubio majku“, a portir je ostao zabezeknut - kaže Roksandin rođeni brat Mladen Ćurčić (63).Mladen je u kafani video zeta ubicu sat pre zločina...- Bio je pijan, unezveren, ni na šta nije ličio... Prethodnih meseci je, pošto se posle 20 godina vratio kući iz Obrenovca, maltretirao Rosu. Govorio sam mu da to ne čini, a on je obećavao da više neće. Rosa je sve trpela, odlažući razvod, da ne kalja obraz ćerkama, unučadima. Tek pre neki dan počela je da skuplja dokumenta za razvod. Tek kad se ovo zlo desilo, ispričali su mi ljudi da je tog dana u kafani Mišo pričao da je „sam sebe zbrinuo za stan“. Najavljivao je tako zločin, ali ga, pijanog, niko nije uzimao za ozbiljno - priča Mladen.

Roksandin brat: Najavljivao je zločin, ali ga pijanog niko nije uzimao za ozbiljno
Roksandin brat: Najavljivao je zločin, ali ga pijanog niko nije uzimao za ozbiljno

Terao ćerke iz kućeRosine ćerke, Rada, Ruža i Gordana, uplakane, u teškom grču, primale su juče saučešće u kući ubijene majke...- Mučenica, ona nas je odgajila, izdržavala, udala, svadbe nam napravila, rođendane slavila... On je samo pio. Još kao male terao nas je iz kuće, a ceo život smo gledale kako tuče majku. Samo ona zna šta je sve trpela - kroz suze pričaju ožalošćene ćerke.

Sveća na mestu zločinaMRTVU JE UDARAO STOLICOMU dnevnoj sobi Rosine kuće kraj sudopere i šporeta, na mestu na kome je nađena mrtva, juče je bila upaljena sveća.Njeni najbliži oprali su krv sa zidova i poda, na kom je ostao trag od udara nogarom od stolice.- Pretpostavljamo da je Rosu, pošto ju je zaklao nožem i ona pala na pod, mrtvu udarao stolicom - kažu ogorčeni rođaci.

Sve propioPRODAO BRVNARU ZA RAKIJURoksandine ćerke pokazuju na staru brvnaru pored Rosine kuće, koju je, kažu, njihov otac prodao za rakiju.- Nikakve on pare od poplava iz Obrenovca nije doneo. To je laž. Majka je napravila i ovu drugu kuću, u kojoj je u poslednje vreme živeo. On nas je samo psovao i maltretirao. Roditelj nam je samo po tome što nas je stvorio i ni po čemu drugom. Jednog smo roditelja imale, više nemamo nikoga - kroz suze kažu Rada, Ruža i Gordana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track