Uhapšeni zbog krađe novca, oružja i ovaca
Foto: KURIR

Hapšenje serijskih provalnika

Uhapšeni zbog krađe novca, oružja i ovaca

Crna Hronika -
Petorica mušakaraca uhapšeni su zbog sumnje da su krali tehniku, novac i ovce po Požarevačkom kraju

POŽAREVAC - Požarevačka policija uhapsila je petoricu osumnjičenih za 14 provala u kuće, vikendice i salaše iz kojih su krali novac, oružje, tehničke uređaje i hranu, a terete se i za krađu četiri ovce i jednog jagnjeta, saopšteno je iz policije.

Uhapšeni su Dragan N. (22) iz Petrovca na Mlavi, Bojan M. (30) i Goran M. (31), obojica iz Lozovika, Goran Z. (25) iz Porodina i Slaviša J. (51) iz Viteževa.

Oni su osumnjičeni za 14 teških krađa i dva razbojništva.

Policija je navela da su osumnjičeni provaljivali u porodične kuće, vikendice i salaše u Požarevcu, Žabarima i Petrovcu na Mlavi, pajserom razvaljivali vrata i posle premetačine krali novac, oružje, tehičke uređaje i prehrambenu robu.

Sa salaša u Porodinu odneli su četiri ovce, jedno jagnje i agregat za struju, a u dva razbojništva o tom mestu uzeli su novac, oružje i tehničke uređaje.

Policija je našla veći deo ukradenih predmeta, vratila ih oštećenim vlasnicima, dok je osumnjičene uz krivičnu prijavu predala istražnom sudiji u Požarevcu.

U odvojenoj policijskoj akciji uhapšen je i Stojan M. (37) iz Velikog Laola, takođe osumnjičen za više teških krađa.

Stojan M. je osumnjičen da je provalio u porodične kuće u opštini Petrovac na Mlavi iz kojih je krao tehničke uređaje i oružje.

Policija je u porodičnoj kući osumnjičenog u dvorištu našla zakopan ukradeni karabin i ostale ukradene predmete koje je vratila oštećenima, a Stojana M. predala istražnom sudiji u Požarevcu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track