Mladen Obradović osuđen na 10 meseci zatvora

Mladen Obradović osuđen na 10 meseci zatvora

Crna Hronika -
Obradović je svojim postupcima, izjavama u medijima, ispisivanjem pretećih poruka homoseksualcima izvršio krivično delo izazivanje mržnje
BEOGRAD - Vođa "Obraza" Mladen Obradović osuđen je u Prvom osnovnom sudu u Beogradu na 10 meseci zatvora zbog izazivanja mržnje i upućivanja pretnji pripadnicima homoeksualne populacije pred otkazanu paradu ponosa 2009. godine.
Sud je utvrdio da je Obradović kriv jer je svojim postupcima, izjavama u medijima, ispisivanjem parola i grafita koji sadrže preteće poruke homoseksualcima kao što su "Beogradom krv će liti, gej parde neće biti" i "Smrt pederima" izvršio krivično delo izazivanje mržnje.
Obradović ima pravo da uloži žalbu Apelacionom sudu u Beogradu u roku od 15 dana od prijema presude.
Prošle godine Obradović je osuđen na dve godine zatvora u Višem sudu u Beogradu zbog organizovanja nereda tokom "Parade ponosa" 2010. u Beogradu, ali ta presuda još nije pravosnažna.
Izricanju današnje presude osim velikog broja novinara prisustvovalo je vise desetina pripadnika"Obraza", kao i Luka Karadžić, brat Radovana Karadžića, dok je u beogradskoj Palati pravde obezbeđenje znatno pojačano.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track