Održana komemoracija žrtvama nastradalim u diskoteci Kontrast

Održana komemoracija žrtvama nastradalim u diskoteci Kontrast

Crna Hronika -
Rektor Novosadskog univerziteta Milorad Vesković izjavio da je teško podneo vesti o tragičnoj smrti svojih studenata, jer je neke od njih lično poznavao
1 / 4

NOVI SAD – Veoma emotivna komemoracija žrtvama tragično nastradalim u diskoteci “ Kontrast” održana je u Velikoj sali Skupštine grada.

"Prvo aprilsko jutro 2012. godine pamtiću po vesti da je šestoro naše dece poginulo u strašnoj nesreći. Pozivi, strepnje, javljanje profesora, prijatelja, lekara, nade da nisu oni u pitanju, sve do poražavajuće spoznaje da jesu. Moja deca. Lica koja pamtim", skrhan je bio rektor Novosadskog univerziteta Milorad Vesković koji je izjavio da je teško podneo vesti o tragičnoj smrti svojih studenata, tim pre što je neke od njih lično poznavao, prenosi Radio 021.

Gradonačelnik Igor Pavličić najavio je da će institucije oštro reagovati i kazniti sve odgovorne za dan koji je ceo Novi Sad zavio u crno.

"Grad Novi Sad će odlučno insistirati da svi koji su doprineli ovoj velikoj nesreći za to snose najstrožu odgovornost. Kao gradonačelnik i kao roditelj, duboko sam potresen i osećam veliku prazninu zbog tragedije koja se dogodila. Marko, Zoran, Marina, Milena, Tamara, Renato. Novi Sad vas nikad neće zaboraviti", kazao je Pavličić.Komemoraciji kojoj je prisustvovala rodbina poginulih i njihovi prijatelji kojih je bilo previše da stanu u skupštinsku salu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track